Як правильно нарізати картоплю соломкою і приготувати фрі вдома - секрети для досвідчених господинь

Кожен з нас любить смачну і хрустку смажену картоплю. А ось дітки обожнюють картоплю фрі, передають Патріоти України.

Приготувати ідеальну картоплю можна без фритюру. Головне знати, як правильно порізати картоплю соломкою, щоб вона вийшла хрусткою. Якщо у вас є в будинку кухонний комбайн, практично у всіх є функція нарізування картоплі. Ми пропонуємо простий спосіб порізати картоплю фрі вручну.

Картопля фрі - рецепт

Щоб картопля фрі вийшла смачною, хрусткою та підсмаженою, шматочки повинні бути не менше 1 см і не товще 10 мм.

Вам потрібно:

  • Картопля - 4 штуки
  • Олія

Картоплю добре помити, почистити та порізати. Порізану картоплю потрібно ще раз промити та обсушити паперовим рушником. Розігріти добре сковороду, налити масло та обсмажити картоплю фрі.

Щоб картопля фрі була хрусткою, не кидайте в холодну сковороду її. Золотистої скоринки може не утворитися, і вона буде приставати.

Солити картоплю слід за пару хвилин до закінчення приготування. Смажити картоплю фрі 5 хвилин, якщо ви порізали її за нашим рецептом.

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Персиковий джем, як у бабусі - легкий рецепт для кожного

субота, 12 липень 2025, 8:15

Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....