Як правильно нарізати картоплю соломкою і приготувати фрі вдома - секрети для досвідчених господинь

Кожен з нас любить смачну і хрустку смажену картоплю. А ось дітки обожнюють картоплю фрі, передають Патріоти України.

Приготувати ідеальну картоплю можна без фритюру. Головне знати, як правильно порізати картоплю соломкою, щоб вона вийшла хрусткою. Якщо у вас є в будинку кухонний комбайн, практично у всіх є функція нарізування картоплі. Ми пропонуємо простий спосіб порізати картоплю фрі вручну.

Картопля фрі - рецепт

Щоб картопля фрі вийшла смачною, хрусткою та підсмаженою, шматочки повинні бути не менше 1 см і не товще 10 мм.

Вам потрібно:

  • Картопля - 4 штуки
  • Олія

Картоплю добре помити, почистити та порізати. Порізану картоплю потрібно ще раз промити та обсушити паперовим рушником. Розігріти добре сковороду, налити масло та обсмажити картоплю фрі.

Щоб картопля фрі була хрусткою, не кидайте в холодну сковороду її. Золотистої скоринки може не утворитися, і вона буде приставати.

Солити картоплю слід за пару хвилин до закінчення приготування. Смажити картоплю фрі 5 хвилин, якщо ви порізали її за нашим рецептом.

Розставлено крапки над "і": У яку воду треба класти яйця для варіння — холодну чи гарячу

понеділок, 22 грудень 2025, 17:56

Здавалося б, варіння яєць - одна з найпростіших кулінарних задач. Проте навіть тут виникають суперечки: одні кладуть яйця в холодну воду, інші - у киплячу. Та насправді, від цього залежить не лише зручність очищення шкаралупи, а й текстура білка та жов...

Не робіть помилок! Чому сирники розпадаються і горять

понеділок, 22 грудень 2025, 16:30

Сирники здаються простою стравою, але на практиці часто виходять далекими від ідеалу. Вони можуть розтікатися на сковорідці, підгоряти зовні й залишатися сирими всередині. Найчастіше проблема не в рецепті, а в дрібних помилках під час приготування. Сам...