Як правильно нарізати картоплю соломкою і приготувати фрі вдома - секрети для досвідчених господинь

Кожен з нас любить смачну і хрустку смажену картоплю. А ось дітки обожнюють картоплю фрі, передають Патріоти України.

Приготувати ідеальну картоплю можна без фритюру. Головне знати, як правильно порізати картоплю соломкою, щоб вона вийшла хрусткою. Якщо у вас є в будинку кухонний комбайн, практично у всіх є функція нарізування картоплі. Ми пропонуємо простий спосіб порізати картоплю фрі вручну.

Картопля фрі - рецепт

Щоб картопля фрі вийшла смачною, хрусткою та підсмаженою, шматочки повинні бути не менше 1 см і не товще 10 мм.

Вам потрібно:

  • Картопля - 4 штуки
  • Олія

Картоплю добре помити, почистити та порізати. Порізану картоплю потрібно ще раз промити та обсушити паперовим рушником. Розігріти добре сковороду, налити масло та обсмажити картоплю фрі.

Щоб картопля фрі була хрусткою, не кидайте в холодну сковороду її. Золотистої скоринки може не утворитися, і вона буде приставати.

Солити картоплю слід за пару хвилин до закінчення приготування. Смажити картоплю фрі 5 хвилин, якщо ви порізали її за нашим рецептом.

Не робіть так! Одна помилка з лавровим листом зіпсує суп

неділя, 7 вересень 2025, 6:48

Лавровий лист - це спеція, яка має унікальний смак та аромат. Додавши її до бульйонів, супів, рагу маринадів, других страв чи соусів, отримаємо у справі ніжну гіркувату нотки та трав'яний аромат, що беззаперечно підсилить смак. Втім, лавровий лист може...

Наслідки можуть жахнути! Названо популярний продукт, який вбиває ваше здоров’я

субота, 6 вересень 2025, 18:15

Доданий цукор, що міститься у фастфуді та газованих напоях - це пряма загроза для здоров’я серця. Експерти попереджають, його споживання веде до стрибків тиску, що може закінчитися трагічними наслідками, включаючи інфаркт або передчасну смерть. Про це ...