Як правильно посмажити яєчню, щоб жовток залишався рідким

Багатьом може бути дивним той факт, що посмажити по-справжньому ідеальну яєчню є дуже непростим завданням. У страви можуть засмажитися краї або жовток втратить свою ніжну рідку текстуру, передають Патріоти України.

Адже якісною яєчнею вважається тільки та, жовток якої красиво розтікається від легкого дотику.

Як же впоратися з цим завданням

Яєчня вийде ідеальною, якщо суворо дотримуватися нескладної техніки. Для початку потрібно взяти відповідну якісну сковорідку. Найкраще підійде чавунна.

Потім слід поставити її на середній вогонь. Розігрівається начиння разом із маслом.

Потім відправляємо на сковорідку яйця. Якщо ви плануєте додавати прянощі, то робити це потрібно на початку приготування. А ось вводити сіль не слід, інакше яєчня буде зіпсована.

Страву прийнято солити вже після того, як вона опиниться на тарілці.

Чекати потрібно рівно три хвилини.

Після цього використовуємо кришку та готуємо ще півтори хвилини.

Цього часу цілком достатньо, щоб білок ідеально приготувався, а жовток залишався рідким.

Джерело: ПростоВей

Це така смакота! Качині ніжки зі сливами у пиві - справжня магія на святковому столі

п’ятниця, 5 грудень 2025, 11:45

Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...

Найсолодша хурма вже у магазинах: Як обрати та на що звертати увагу

п’ятниця, 5 грудень 2025, 9:57

Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....