Як правильно посмажити яєчню, щоб жовток залишався рідким

Багатьом може бути дивним той факт, що посмажити по-справжньому ідеальну яєчню є дуже непростим завданням. У страви можуть засмажитися краї або жовток втратить свою ніжну рідку текстуру, передають Патріоти України.

Адже якісною яєчнею вважається тільки та, жовток якої красиво розтікається від легкого дотику.

Як же впоратися з цим завданням

Яєчня вийде ідеальною, якщо суворо дотримуватися нескладної техніки. Для початку потрібно взяти відповідну якісну сковорідку. Найкраще підійде чавунна.

Потім слід поставити її на середній вогонь. Розігрівається начиння разом із маслом.

Потім відправляємо на сковорідку яйця. Якщо ви плануєте додавати прянощі, то робити це потрібно на початку приготування. А ось вводити сіль не слід, інакше яєчня буде зіпсована.

Страву прийнято солити вже після того, як вона опиниться на тарілці.

Чекати потрібно рівно три хвилини.

Після цього використовуємо кришку та готуємо ще півтори хвилини.

Цього часу цілком достатньо, щоб білок ідеально приготувався, а жовток залишався рідким.

Джерело: ПростоВей

ТОП-3 хитрощі, які дозволять покращити смак гречаної каші

неділя, 22 грудень 2024, 23:10

Гречана каша сама по собі є дуже смачним гарніром, проте завжди можна покращити смак страви. Для цього спробуйте просто додати до рецепту деякі незвичні інгредієнти, передають Патріоти України. За допомогою яких продуктів можна покращити смак гречаної ...

Не робіть так! Чому оладки під час готування розтікаються й опадають

неділя, 22 грудень 2024, 22:10

Приготування оладок – досить простий процес, однак не кожній господині вдається спекти їх пухкими та високими, і ось чому, передають Патріоти України. Професійні кулінари, як пише Arguments, розповіли, чому досить часто оладки не підіймаються, прилипаю...