Як правильно смажити картоплю на сковороді, щоб вона не прилипала і не горіла - секрети від кулінара

Найпростіший і найбюджетніший продукт, який є головним інгредієнтом при приготуванні багатьох страв – картопля. Найчастіше її варять, роблять пюре, запікають, готуютьзрази, смажать, а також додають до салатів та гратенів, передають Патріоти України.

Кулінар Микола Люлько поділився на своємуYouTube-каналі секретами приготування смачної смаженої картоплі, яка не прилипатиме до сковороди.Поради від кулінара:

1. Вибирайте для смаження завжди гладку картоплю, в ній менше крохмалю і вона буде ідеально смажитися, не пригоряти.

2. Поріжте картоплю слайсами, замочіть у холодній воді на 30 хвилин, а потім викладіть у друшляк і добре промийте окропом.3. Обсушіть, в сковороду налийте багато олії і висипте картоплю, близько 5 хвилин вона повинна смажитися на максимальному вогні, а потім перемішайте.

4. Додайте до картоплі вершкове масло, продовжуйте смажити до готовності, наприкінці посоліть його

5. Цибулю почистіть та наріжте дрібним кубиком, обсмажте на олії на іншій сковороді до золотистості та додайте до картоплі, перемішайте й можна подавати смачну та ароматну страву.

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...