Як правильно смажити картоплю на сковороді, щоб вона не прилипала і не горіла - секрети від кулінара

Найпростіший і найбюджетніший продукт, який є головним інгредієнтом при приготуванні багатьох страв – картопля. Найчастіше її варять, роблять пюре, запікають, готуютьзрази, смажать, а також додають до салатів та гратенів, передають Патріоти України.

Кулінар Микола Люлько поділився на своємуYouTube-каналі секретами приготування смачної смаженої картоплі, яка не прилипатиме до сковороди.Поради від кулінара:

1. Вибирайте для смаження завжди гладку картоплю, в ній менше крохмалю і вона буде ідеально смажитися, не пригоряти.

2. Поріжте картоплю слайсами, замочіть у холодній воді на 30 хвилин, а потім викладіть у друшляк і добре промийте окропом.3. Обсушіть, в сковороду налийте багато олії і висипте картоплю, близько 5 хвилин вона повинна смажитися на максимальному вогні, а потім перемішайте.

4. Додайте до картоплі вершкове масло, продовжуйте смажити до готовності, наприкінці посоліть його

5. Цибулю почистіть та наріжте дрібним кубиком, обсмажте на олії на іншій сковороді до золотистості та додайте до картоплі, перемішайте й можна подавати смачну та ароматну страву.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...