Як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрумкою і не чіплялася до сковороди

Смажена картопля – смачна та швидка страва, яка подобається всім. Навіть всупереч тому, що ця страва не входить до переліку корисних, все ж наші господині не можуть відмовити собі в її приготуванні, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб картопля вийшла смачною, необхідно враховувати кілька правил: сорт картоплі, олію та покриття сковороди.

У картоплю за бажанням додають гриби, м’ясо, болгарський перець, тушонку, яйце та багато іншого.

Рецепт смаженої картоплі популярний та нескладний.

Необхідні інгредієнти:

  • Картопля – 6 середніх штук.
  • Цибулина – 1 штука.
  • Сало солоне чи свіже – 20 грамів.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль та перець – за смаком.

Послідовність приготування:

  1. Щоб картопля не стріляла і не приставала до сковороди, її потрібно помити і добре обсушити перед смаженням, щоб не було рідини.
  2. Сало нарізати скибочками та помістити на розігріту сковороду. Сковорода має бути з товстим дном. Обсмажити з обох боків, щоб розтопився жир.
  3. Додати до сала трохи олії.
  4. Нарізати картоплю соломкою і відправити в сковороду. Картопля має бути однакової форми.
  5. Картоплю смажити на невеликому вогні без кришки, часто перевертати не потрібно, інакше розпадатиметься. На повільному вогні картопля паритиметься, а на великому – підгорятиме.
  6. Нарізати цибулю півкільцями і додати до картоплі в самому кінці, потім накрити кришкою.
  7. Посолити і поперчити до смаку. За бажанням, якщо хтось любить, видавити зубочок часнику, тоді картопля буде ароматною і матиме часниковий смак.

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...

Бережіться! Вчені шокували заявою, як сіль впливає на мозок

неділя, 24 серпень 2025, 8:08

Вчені з’ясували, що надмірне споживання солі може підвищити артеріальний тиск та спричинити запалення мозку. Про це пише The Mirror, передають Патріоти України. Для дослідження, як сіль впливає на організм людей та тварин, вчені обрали щурів, оскільки ...