Як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрумкою, не пригорала і не розвалювалася - рецепт і поради

Картопля - продукт, який їдять усі, готують із нього різні страви, починаючи з пюре, закінчуючи запіканками, пирогами. Ще картоплю часто смажать, тушкують і запікають із овочами, передають Патріоти України.

Варто відзначити, що дуже часто при смаженні картопля прилипає до сковороди, пригоряє і виходить сирою всередині. Але цього можна уникнути знаючи декілька секретів приготування.

КулінаркаВікторія (cook_with_me_at_home) поділилася в Instagram рецептом смаженої картоплі з хрусткою скоринкою, яка не прилипатиме до дна сковороди.

Секрети приготування картоплі: наріжте брусками картоплю і замочіть на 20-30 хвилин у холодній воді. Добре розігрійте сковороду, налийте олію і в гарячу олію висипте картоплю, смажте не перемішуючи, потім акуратно перемішайте і накрийте кришкою!

Інгредієнти:

  • картопля – 1-1,1 кг
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • олія – 70-80 мл
  • сіль, спеції – за смакомСпосіб приготування:

1. Почищену та помиту картоплю поріжте скибочками. Посоліть і добре перемішайте.

2. Розігрійте сковороду, налийте олію, добре розігрійте і викладіть картоплю (на дні може бути волога, яку пустить картопля, так щоб її не вилити в олію), накрийте кришкою і так готуйте 15 хвилин, але не перемішуйте.

3. Далі приберіть кришку, зробіть максимальний вогонь. Коли картопля знизу добре зарум'яниться, акуратно переверніть, після цього перевертати потрібно ще 2 рази, стежачи, щоб низ рум'янився, але не горів.

Це така смакота! Святковий м'ясний рулет на Новий рік - готується 10 хвилин

понеділок, 5 грудень 2022, 18:54

Найпростішазакуска, яку можна дуже швидко зробити до святкового столу - це рулетики. Для них можна обрати будь-які компоненти улюблені компоненти і просто загорнути. Як варіант – балик, а також сирна намазка з часником. Виходить надзвичайно смачно, пер...

Це така смакота! Шоколадна шарлотка: Як приготувати яблучний пиріг по-новому

понеділок, 5 грудень 2022, 11:56

Якщо ви хочете приготувати яблучну шарлотку по-новому, достатньо зробити пиріг з іншого тіста, а саме - шоколадного. Шоколадна шарлотка з яблуками виходить така ж пишна та повітряна, як класична, також добре підіймається, передають Патріоти України. Фу...