Як правильно солити відварену картоплю, щоб приготувати смачний гарнір

Деякі помилково вважають, що відварена картопля є однією з найпростіших страв у плані приготування, передають Патріоти України.

Однак чи у всіх господарок виходить приготувати смачний та ароматний гарнір, який не втрачає своєї форми?

Секрет збереження структури картоплі багато в чому залежить від солі.

Подробиці

Якщо не додати цей компонент своєчасно, то коренеплід може розваритися, що ускладнить його подачу до столу.

Як правильно додавати сіль?

Насамперед варто пам’ятати, що картоплю попередньо варто промити під проточною водою. Якщо ви хочете спростити собі завдання, оберіть картоплини приблизно одного розміру.

Після того, як вода закипить, важливо почекати близько 7 хвилин.

Потім можна сміливо вводити сіль. Не забудьте зменшити вогонь після цього.

Існує й інша думка.

Деякі кулінари вважають, що картоплю можна не солити безпосередньо під час варіння. Додати сіль рекомендується або наприкінці, або вже після того, як ви злили воду з картоплі.

При такому підході сіль не завдасть шкоди організму.

А ви це знали? О котрій треба вечеряти взимку? Наукова відповідь

вівторок, 2 грудень 2025, 23:10

Коли взимку день скорочується до кількох годин світла, організм переходить на інший ритм. Ми раніше втомлюємося, частіше хочемо тепла та затишку, і нерідко вечеряємо значно пізніше, ніж варто, передають Патріоти України. Та наука дедалі наполегливіше н...

Не будуть злипатися: Ось у якій воді, скільки і як правильно варити спагеті

вівторок, 2 грудень 2025, 12:45

Спагеті - одна з найпростіших і найшвидших у приготуванні страв. Готувати їх можна з олією, спеціями, соусами. Але, дуже важливо знати, як їх правильно варити і скільки хвилин, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ...