Як правильно солити відварену картоплю, щоб приготувати смачний гарнір

Деякі помилково вважають, що відварена картопля є однією з найпростіших страв у плані приготування, передають Патріоти України.

Однак чи у всіх господарок виходить приготувати смачний та ароматний гарнір, який не втрачає своєї форми?

Секрет збереження структури картоплі багато в чому залежить від солі.

Подробиці

Якщо не додати цей компонент своєчасно, то коренеплід може розваритися, що ускладнить його подачу до столу.

Як правильно додавати сіль?

Насамперед варто пам’ятати, що картоплю попередньо варто промити під проточною водою. Якщо ви хочете спростити собі завдання, оберіть картоплини приблизно одного розміру.

Після того, як вода закипить, важливо почекати близько 7 хвилин.

Потім можна сміливо вводити сіль. Не забудьте зменшити вогонь після цього.

Існує й інша думка.

Деякі кулінари вважають, що картоплю можна не солити безпосередньо під час варіння. Додати сіль рекомендується або наприкінці, або вже після того, як ви злили воду з картоплі.

При такому підході сіль не завдасть шкоди організму.

По кишені всім! Їжте це разом - імунітет “омолодиться” за місяць

понеділок, 17 листопад 2025, 16:45

Поєднання гранатів і горіхів може помітно омолодити імунну систему всього за місяць. До такого висновку дійшли науковці, які дослідили вплив цих продуктів на організм, передають Патріоти України. За даними дослідження, гранати та горіхи стимулюють виро...

Ви їсте сир щодня? Ось що насправді відбувається з вашим організмом

понеділок, 17 листопад 2025, 16:12

Сир - поживний продукт, але його щоденне вживання має як плюси, так і мінуси. За словами дієтолога Керрі Ганс, у сирі багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень поганого холестерину ЛПНЩ і збільшувати ризик серцево-судинних захворювань. Бага...