Як правильно солити відварену картоплю, щоб приготувати смачний гарнір

Деякі помилково вважають, що відварена картопля є однією з найпростіших страв у плані приготування, передають Патріоти України.

Однак чи у всіх господарок виходить приготувати смачний та ароматний гарнір, який не втрачає своєї форми?

Секрет збереження структури картоплі багато в чому залежить від солі.

Подробиці

Якщо не додати цей компонент своєчасно, то коренеплід може розваритися, що ускладнить його подачу до столу.

Як правильно додавати сіль?

Насамперед варто пам’ятати, що картоплю попередньо варто промити під проточною водою. Якщо ви хочете спростити собі завдання, оберіть картоплини приблизно одного розміру.

Після того, як вода закипить, важливо почекати близько 7 хвилин.

Потім можна сміливо вводити сіль. Не забудьте зменшити вогонь після цього.

Існує й інша думка.

Деякі кулінари вважають, що картоплю можна не солити безпосередньо під час варіння. Додати сіль рекомендується або наприкінці, або вже після того, як ви злили воду з картоплі.

При такому підході сіль не завдасть шкоди організму.

Ці овочі рятують печінку - гепатолог розкрив секрет

середа, 24 грудень 2025, 13:08

Печінка відповідає за травлення, накопичення енергії та виведення токсинів. Але запалення та надлишок жиру можуть серйозно її пошкодити. Експерти кажуть, що правильні овочі здатні захистити цей орган, передають Патріоти України. Броколі – головний геро...

Алюмінієва фольга може шкодити вашому здоров’ю! Те, що роблять багато людей на кухні, небезпечно

середа, 24 грудень 2025, 12:45

Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні: загортаємо бутерброди, готуємо на грилі, зберігаємо їжу. Проте не всі знають, що її використання може бути небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Експерти наголошують: замініть фольгу на ...