Як правильно варити пельмені: ТОП-4 хитрощі, про які багато хто не здогадується

Зварити пельмені може навіть школяр. Однак така думка помилкова, оскільки мало просто зварити напівфабрикат. Потрібно зробити так, щоб приготована страва викликала апетит, передають Патріоти України.

Зробити це можна за допомогою простих способів, про які навряд чи знають молоді та недосвідчені кулінари.

Подробиці

Бульйон

Насамперед варто пам’ятати про те, що запорука смачних пельменів — правильний бульйон.

Тому у воду потрібно додати лавровий лист, трохи горошин чорного запашного перцю, зелень. Деякі досвідчені господині використовують для бульйону також цибулю та моркву.

Також можна додати бульйонний кубик.

Сіль додається після того, як пельмені були додані у киплячу воду. Не варто наперед солити воду.

Вода

Важливо правильно дотримуватись пропорції води під час варіння. Рідини в каструлі повинно бути 2/3 об’єму посуду. Завдяки цьому бульйон кипітиме, а пельмені не будуть злипатися.

Варіння

Щоб пельмені закипіли швидше, каструлю можна накрити кришкою. Однак відразу після цього її треба зняти, а вогонь зробити меншим.

Через п’ять хвилин після того, як пельмені вспливли, каструлю можна знімати з вогню. Час їх готування залежить від їх розмірів, якщо вони величенькі, проваріть їх трішки довше.

Як подавати

Досвідчені кухарі знають, що не достатньо просто дістати напівфабрикат із бульйону, відкинувши на друшляк, щоб стекли надлишки води.

Дочекавшись, коли вода збіжить, перекиньте пельмені у тарілку. Подавайте їх з соусом чи сметаною.Зварити пельмені може навіть школяр. Однак така думка помилкова, оскільки мало просто зварити напівфабрикат. Потрібно зробити так, щоб приготована страва викликала апетит.

Зробити це можна за допомогою простих способів, про які навряд чи знають молоді та недосвідчені кулінари.

Подробиці

Бульйон

Насамперед варто пам’ятати про те, що запорука смачних пельменів — правильний бульйон.

Тому у воду потрібно додати лавровий лист, трохи горошин чорного запашного перцю, зелень. Деякі досвідчені господині використовують для бульйону також цибулю та моркву.

Також можна додати бульйонний кубик.

Сіль додається після того, як пельмені були додані у киплячу воду. Не варто наперед солити воду.

Вода

Важливо правильно дотримуватись пропорції води під час варіння. Рідини в каструлі повинно бути 2/3 об’єму посуду. Завдяки цьому бульйон кипітиме, а пельмені не будуть злипатися.

Варіння

Щоб пельмені закипіли швидше, каструлю можна накрити кришкою. Однак відразу після цього її треба зняти, а вогонь зробити меншим.

Через п’ять хвилин після того, як пельмені вспливли, каструлю можна знімати з вогню. Час їх готування залежить від їх розмірів, якщо вони величенькі, проваріть їх трішки довше.

Як подавати

Досвідчені кухарі знають, що не достатньо просто дістати напівфабрикат із бульйону, відкинувши на друшляк, щоб стекли надлишки води.

Дочекавшись, коли вода збіжить, перекиньте пельмені у тарілку. Подавайте їх з соусом чи сметаною.

Їжа, яку ніколи не можна їсти після падіння - ось де ховається 97% бактерій

вівторок, 29 липень 2025, 17:50

Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...

Готуємо шашлик у духовці: Інгредієнти, які зроблять м’ясо ніжним і соковитим

вівторок, 29 липень 2025, 12:35

Приготувати смачний і соковитий курячий шашлик вдома просто - достатньо духовки та кількох сезонних овочів. Щоб м’ясо не вийшло сухим, важливо правильно вибрати маринад та спеції. Цей рецепт від фудблогерки Mariiam Foodblog допоможе зробити вечерю легк...