
Зварити пельмені може навіть школяр. Однак така думка помилкова, оскільки мало просто зварити напівфабрикат. Потрібно зробити так, щоб приготована страва викликала апетит, передають Патріоти України.
Зробити це можна за допомогою простих способів, про які навряд чи знають молоді та недосвідчені кулінари.
Бульйон
Насамперед варто пам’ятати про те, що запорука смачних пельменів — правильний бульйон.
Тому у воду потрібно додати лавровий лист, трохи горошин чорного запашного перцю, зелень. Деякі досвідчені господині використовують для бульйону також цибулю та моркву.
Також можна додати бульйонний кубик.
Сіль додається після того, як пельмені були додані у киплячу воду. Не варто наперед солити воду.
Вода
Важливо правильно дотримуватись пропорції води під час варіння. Рідини в каструлі повинно бути 2/3 об’єму посуду. Завдяки цьому бульйон кипітиме, а пельмені не будуть злипатися.
Варіння
Щоб пельмені закипіли швидше, каструлю можна накрити кришкою. Однак відразу після цього її треба зняти, а вогонь зробити меншим.
Через п’ять хвилин після того, як пельмені вспливли, каструлю можна знімати з вогню. Час їх готування залежить від їх розмірів, якщо вони величенькі, проваріть їх трішки довше.
Як подавати
Досвідчені кухарі знають, що не достатньо просто дістати напівфабрикат із бульйону, відкинувши на друшляк, щоб стекли надлишки води.
Дочекавшись, коли вода збіжить, перекиньте пельмені у тарілку. Подавайте їх з соусом чи сметаною.Зварити пельмені може навіть школяр. Однак така думка помилкова, оскільки мало просто зварити напівфабрикат. Потрібно зробити так, щоб приготована страва викликала апетит.
Зробити це можна за допомогою простих способів, про які навряд чи знають молоді та недосвідчені кулінари.
Бульйон
Насамперед варто пам’ятати про те, що запорука смачних пельменів — правильний бульйон.
Тому у воду потрібно додати лавровий лист, трохи горошин чорного запашного перцю, зелень. Деякі досвідчені господині використовують для бульйону також цибулю та моркву.
Також можна додати бульйонний кубик.
Сіль додається після того, як пельмені були додані у киплячу воду. Не варто наперед солити воду.
Вода
Важливо правильно дотримуватись пропорції води під час варіння. Рідини в каструлі повинно бути 2/3 об’єму посуду. Завдяки цьому бульйон кипітиме, а пельмені не будуть злипатися.
Варіння
Щоб пельмені закипіли швидше, каструлю можна накрити кришкою. Однак відразу після цього її треба зняти, а вогонь зробити меншим.
Через п’ять хвилин після того, як пельмені вспливли, каструлю можна знімати з вогню. Час їх готування залежить від їх розмірів, якщо вони величенькі, проваріть їх трішки довше.
Як подавати
Досвідчені кухарі знають, що не достатньо просто дістати напівфабрикат із бульйону, відкинувши на друшляк, щоб стекли надлишки води.
Дочекавшись, коли вода збіжить, перекиньте пельмені у тарілку. Подавайте їх з соусом чи сметаною.
Сало - це ситно і смачно. А скільки всього цікавого можна приготувати на його основі. Намазка на хліб — улюблена закуска в багатьох сім'ях. Це швидко та зручно. А головне - ситно. Коли дуже хочеться їсти, зробиш такий бутерброд - і готово, передають Па...
Дослідники з Тулейнського університету опитали понад 40 000 людей і встановили, що час споживання кави має значення для здоров’я серця, передають Патріоти України. Рекомендації дослідників:. Це обсерваційне дослідження, тож воно не доводить причинно-на...