Як правильно запекти картоплю шматочками в духовці: Шеф-кухар поділився секретами смачного рецепту зі скоринкою без зайвого жиру

Досить смажити картоплю на сковорідці – це калорійно та не надто корисно! Ми пропонуємо приготувати її в духовці, але не просто запекти, а скористатися дієвими порадами шеф-кухаря.

Щоб смачно приготувати звичайну картоплю теж потрібно врахувати кілька нюансів. А про які саме секрети йдеться, розповів український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський, зазначають Патріоти України.

Ідеальна картопля з рум'яною запашною скоринкою і м’яка, соковита, майже пюре в середині… Потекла слинка? Ми навчимо вас, як приготувати її вдома так, щоб в захваті були всі!

Як приготувати запечену картоплю шматочками

  • Оберіть красиві картоплини, замочіть їх у воді та помийте щіточкою від бруду.
  • Важливо! Результат страви залежить від сорту картоплі. Обирайте сорти спеціальні для запікання та смаження: Арізона, Бела роза, Лабелла, Ред Леді, Еволюшн, Мадлен, Рив'єра, Синьоока. Якщо ви не знаєте сортів, обирайте жовту в середині.
  • Духовку розігрійте до 210 градусів в режимі "Конвекція".
  • Наріжте картоплю шматочками (часничками) та добре посоліть.
  • Ви можете додати улюблених спецій: паприку, цибулевий порошок, часниковий порошок, чорний перець, базилік чи тим'ян.
  • Ретельно полийте все олією та розімніть руками, щоб спеції рівномірно розійшлися.
  • Викладіть все на деко або решітку, та випікайте 20 хвилин.
  • Обов’язково нагрійте духовку заздалегідь, якщо картопля пустить сік – результат буде гіршим, – відзначив Ярославський.
  • Якщо ваша картопля рум'яна, зі скоринкою – страва готова. Смачного!

Це така смакота! Простий рецепт домашнього ароматного сала

неділя, 28 квітень 2024, 21:30

Сало смачне, якщо його правильно приготувати. Найкраще приготувати його самому. Пропонуємо рецепт, за яким сало вийде ароматним, ніжним та стане ваше фаворитом. З магазинним його не порівняти, передають Патріоти України. Для приготування вам знадобитьс...

Навіщо цінителі кави додають у напій лимонний сік

неділя, 28 квітень 2024, 21:14

Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...