Як правильно запекти картоплю шматочками в духовці: Шеф-кухар поділився секретами смачного рецепту зі скоринкою без зайвого жиру

Досить смажити картоплю на сковорідці – це калорійно та не надто корисно! Ми пропонуємо приготувати її в духовці, але не просто запекти, а скористатися дієвими порадами шеф-кухаря.

Щоб смачно приготувати звичайну картоплю теж потрібно врахувати кілька нюансів. А про які саме секрети йдеться, розповів український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський, зазначають Патріоти України.

Ідеальна картопля з рум'яною запашною скоринкою і м’яка, соковита, майже пюре в середині… Потекла слинка? Ми навчимо вас, як приготувати її вдома так, щоб в захваті були всі!

Як приготувати запечену картоплю шматочками

  • Оберіть красиві картоплини, замочіть їх у воді та помийте щіточкою від бруду.
  • Важливо! Результат страви залежить від сорту картоплі. Обирайте сорти спеціальні для запікання та смаження: Арізона, Бела роза, Лабелла, Ред Леді, Еволюшн, Мадлен, Рив'єра, Синьоока. Якщо ви не знаєте сортів, обирайте жовту в середині.
  • Духовку розігрійте до 210 градусів в режимі "Конвекція".
  • Наріжте картоплю шматочками (часничками) та добре посоліть.
  • Ви можете додати улюблених спецій: паприку, цибулевий порошок, часниковий порошок, чорний перець, базилік чи тим'ян.
  • Ретельно полийте все олією та розімніть руками, щоб спеції рівномірно розійшлися.
  • Викладіть все на деко або решітку, та випікайте 20 хвилин.
  • Обов’язково нагрійте духовку заздалегідь, якщо картопля пустить сік – результат буде гіршим, – відзначив Ярославський.
  • Якщо ваша картопля рум'яна, зі скоринкою – страва готова. Смачного!

Менше жиру - не завжди краще! Експерти пояснили, яке масло справді корисне

четвер, 6 листопад 2025, 13:07

Менше жиру не завжди означає більше користі. Фахівці пояснили, чому вершкове масло з вмістом жиру 80% може бути здоровішим вибором, ніж так звані легкі аналоги, передають Патріоти України. У таких «полегшених» продуктах виробники часто зменшують кількі...

Все просто! Як позбутися запаху смаження в оселі - ці лайфхаки використовують у ресторанах

четвер, 6 листопад 2025, 8:52

Смаження їжі, особливо риби або жирного м'яса, утворює багато хімічних сполук з інтенсивним неприємним ароматом, які затримуються в повітрі годинами або навіть днями, передають Патріоти України. Леткі частинки жиру поширюються по всьому будинку та осі...