Як правильно зберігати мед, щоб не він не втратив вітаміни

Часто на кухні можна побачити картину: баночка з медом на столі, поруч із цукром та іншими смаколиками, які треба під час чаювання. Але це порушує важливі правила зберігання меду і тому мінімізує корисні властивості, про які всі говорять, передають Патріоти України.

Подробиці

Натуральний мед потрібно зберігати при температурі не вище, ніж 6 градусів. Відповідно просто на столі при кімнатній температурі мед помилково зберігають, він може зіпсуватися, “заграти” і до чаю не буде смакувати, і користі не дасть такий продукт. Краще зберігайте у холодильнику. Не хвилюйтеся, що мед затвердіє, хоч його і важче буде набирати, проте вітаміни будуть на місці.

Наступне важливо правило — герметично закрита тара. Оптимальний варіант — це скляна банка, проте також можна взяти керамічну посудину або лоток із харчового пластику. Ніколи не зберігайте мед у залізній чи оцинкованому посуді, адже може відбутися процес окислення.Часто на кухні можна побачити картину: баночка з медом на столі, поруч із цукром та іншими смаколиками, які треба під час чаювання. Але це порушує важливі правила зберігання меду і тому мінімізує корисні властивості, про які всі говорять.

Подробиці

Натуральний мед потрібно зберігати при температурі не вище, ніж 6 градусів. Відповідно просто на столі при кімнатній температурі мед помилково зберігають, він може зіпсуватися, “заграти” і до чаю не буде смакувати, і користі не дасть такий продукт. Краще зберігайте у холодильнику. Не хвилюйтеся, що мед затвердіє, хоч його і важче буде набирати, проте вітаміни будуть на місці.

Наступне важливо правило — герметично закрита тара. Оптимальний варіант — це скляна банка, проте також можна взяти керамічну посудину або лоток із харчового пластику. Ніколи не зберігайте мед у залізній чи оцинкованому посуді, адже може відбутися процес окислення.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...