Як просто і швидко спекти справжній пастуший пиріг: Клопотенко поділився черговим смачним рецептом

Фото: Так буде виглядати наш готовий пиріг (klopotenko.com)

Євген Клопотенко поділився рецептом цікавої страви, яку англійці називають пастуший пиріг, але простіше кажучи - це запіканка з картоплі з фаршем. Про це ресторатор розповів на своєму сайті, зазначають Патріоти України.

Кулінар запевняє, що всі інгредієнти для нашого пирога ви знайдете в холодильнику і дає кілька порад щодо його приготування.

Традиційно пиріг готується з яловичого або баранячого фаршу, але можна експериментувати зі свинячим, курячим, індичим. У м'ясо можна додати 2-3 зубчики часнику, якщо любите.

Картопля можна брати звичайну, а можна батат, або ж з'єднувати їх. Овоч потрібно зварити "в мундирі", почистити, пом'яти, додавши яйце і вершкове масло. А можна присмачити його сиром, вершками, молоком, орегано. Можна зварити і традиційне пюре - почистити, порізати, відварити і розім'яти.

У фарш традиційно додаються сіль і перець, але можна пограти з чебрецем, розмарином, орегано, копченою паприкою, або ж вустерським соусом (ним заправляють Цезар).

Інгредієнти для пирога:

  • Яловичий фарш - 500 г
  • Картопля - 1 кг
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Свіжий чебрець - 2 гілочки
  • Вершкове масло - 80 г
  • Сіль і перець за смаком

Покрокове приготування страви

Візьміть 1 кг картоплі і відваріть в мундирі. Потім очистіть від шкірки і відразу зробіть картопляне пюре з 50 г вершкового масла і з 1 яєчним жовтком. Додайте сіль за смаком.

Клопотенко показав, як просто і швидко спекти справжній пастуший пирігКлопотенко показав, як просто і швидко спекти справжній пастуший пиріг

Очистіть одну цибулину і поріжте дрібними кубиками, потім подрібніть 1 зубчик часнику.

Обсмажте цибулю і часник на 2 ст. л. соняшникової олії до м'якості.

Додайте в сковороду 500 г фаршу. Смажте на середньому вогні до готовності фаршу, приблизно 5 хвилин.

Додайте 1 ст. л. томатної пасти і листочки 2 гілочок чебрецю. Посоліть і поперчіть за смаком.

Клопотенко показав, як просто і швидко спекти справжній пастуший пирігКлопотенко показав, як просто і швидко спекти справжній пастуший пирігКлопотенко показав, як просто і швидко спекти справжній пастуший пиріг

Натріть зубчиком часнику форму, в якій будете готувати пиріг. Зверху натріть 30 г вершкового масла.

На дно форми викладіть половину картопляного пюре.

Зверху викладіть шар з фаршу і розрівняйте. Наверх викладіть залишки пюре і рівномірно розподіліть.

Зверху на картоплю викладіть 30 г вершкового масла. Якщо воно розм'якшене, змастіть ним картоплю, якщо тверде - наріжте кубиками. Запікайте в духовці при 180 градусах 35 хвилин.

Клопотенко показав, як просто і швидко спекти справжній пастуший пирігКлопотенко показав, як просто і швидко спекти справжній пастуший пирігКлопотенко показав, як просто і швидко спекти справжній пастуший пирігКлопотенко показав, як просто і швидко спекти справжній пастуший пиріг

Раніше Євген Клопотенко також розповів, як приготувати ідеальні пиріжки з м'ясом.

Ви будете здивовані! Яка їжа викликає тривогу та депресію

субота, 22 лютий 2025, 13:00

Картопля фрі цілком може здається вам невинним задоволенням, однак регулярне її споживання може мати неприємні наслідки для здоров’я. Зокрема, дослідження показують, що смажена їжа, особливо картопля фрі, підвищує ризик депресії та тривожності, передаю...

ТОП-6 продуктів, які помилково вважають шкідливими - їх слід їсти для здоров'я серця

субота, 22 лютий 2025, 12:27

Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...