Багато господинь в процесі маринування огірків використовують стерилізовані банки. Однак це завдає чимало клопоту. Посуд потрібно правильно обробити, щоб в подальшому поміщені в нього плоди не зіпсувалися. Для економії часу і сил можна вдатися до іншого, більш простого методу маринування овочів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Ретельно помийте огірки. Вам також знадобиться листя чорної смородини, кріп з парасольками, петрушка, а також одна головка часнику. Помийте банки і кришки. На дно кожної посудини (бажано літрової) покладіть спеції: один лавровий лист, два горошки чорного перцю і одну зірочку гвоздики. Додайте лист чорної смородини, кріп, петрушку і часник.
Налийте воду в каструлю і поставте на плиту. Після розкладіть огірки по банках. Зверху покладіть ще трохи зелені і часник. Як тільки вода закипить, залийте нею банки. Прикрийте вироби кришками і залиште на пів години.
Після закінчення потрібного часу злийте воду назад в каструлю. Почніть готувати маринад: додайте три столові ложки цукру і 70 грамів крупної солі (з розрахунку на три літрових банки). Після закипання рідини влийте в каструлю неповну столову ложку 70%-ної оцтової кислоти. Альтернативний варіант — шість столових ложок 9%-ного оцту. Отриманий розсіл перелийте в банки, закрийте кришки. Переверніть посуд, загорніть його в ковдру і залиште на добу. Як тільки огірки охолонуть, переставте їх в сухе прохолодне місце.
Здоров’я і молодість організму залежать не лише від способу життя, а й від харчування. Дорогі добавки та косметичні процедури не завжди дають бажаний результат, водночас звичайні доступні фрукти можуть стати справжнім еліксиром молодості. Лікарі та діє...
Правильне розташування продуктів у холодильнику безпосередньо впливає на їхню свіжість. Особливо це стосується дверцят, де температура нестабільна через постійне відкривання. Про це пише ЕatingWell, передають Патріоти України. Молоко. Зберігання молока...