Як приготувати ароматний томатний соус на зиму - смачний рецепт

Заготовити наприкінці літа запаси томатного соусу на зиму, щоб в холодну пору року балувати себе і близьких ароматними борщами та піцою, подавати з цим важливим овочевим інгредієнтом м'ясо і картопля фрі, можна без жодних зусиль за особливим рецептом, передають Патріоти України.

Спосіб приготування закруток зі смачним томатним соусом описаний на Telegram-каналі "Дача. Сад та город".

Як готувати овочевий соус на основі томатів на зиму

Ось що нам знадобиться - інгредієнти:

  • самі помідори - 5 кілограмів,
  • лук - 5 штук,
  • болгарський перець - 5 штук,
  • сіль - 2,5 столові ложки,
  • цукор - 1-1, 5 склянки,
  • оцет - 100 мілілітрів,
  • гострий перець - 1 чайна ложка,
  • чорний перець - 0,5 чайної ложки.

Як готувати томатний соус:

  • спочатку потрібно зняти з помідорів шкірку,
  • потім всі овочі слід нарізати досить крупно,
  • після цього їх потрібно відправити у велику каструлю і поставити на плиту,
  • тушкувати слід під закритою кришкою приблизно одну годину,
  • знявши з вогню, потрібно почекати до охолодження маси,
  • зайву воду потрібно злити і всю масу перетерти через сито,
  • після додати в це пюре сіль, цукор, чорний і червоний перці, оцет,
  • знову потім потрібно поставити на плиту і проварити близько пів години.
  • Одночасно можна підготувати банки і кришки, їх стерилізувати.
  • Киплячий соус потрібно залити в банки та закрити, потім перевернути закрутки догори дном і накрити до повного охолодження.

Все, ваш томатний соус на зиму готовий!

Смакота! ТОП-3 продукти, з якими курячий бульйон буде ідеальним

п’ятниця, 11 квітень 2025, 10:13

Багато господинь помилково вважають, що зварити ідеальний бульйон дуже легко: достатньо залити курку водою і поставити на вогонь. Але насправді тут є низка нюансів, без дотримання яких неможливо приготувати ідеальний бульйон, передають Патріоти України...

ТОП-3 прості хитрощі, які допоможуть приготувати картоплю з апетитною скоринкою

п’ятниця, 11 квітень 2025, 9:12

При смаженні картоплі найважливішим і складним завданням є збереження хрусткої скоринки. Сам коренеплід при цьому всередині має залишитись м’яким та ніжним. Завдяки таким контрастам текстур та смаків страва є такою затребуваною та популярною, передають...