Як приготувати ароматний томатний соус на зиму - смачний рецепт

Заготовити наприкінці літа запаси томатного соусу на зиму, щоб в холодну пору року балувати себе і близьких ароматними борщами та піцою, подавати з цим важливим овочевим інгредієнтом м'ясо і картопля фрі, можна без жодних зусиль за особливим рецептом, передають Патріоти України.

Спосіб приготування закруток зі смачним томатним соусом описаний на Telegram-каналі "Дача. Сад та город".

Як готувати овочевий соус на основі томатів на зиму

Ось що нам знадобиться - інгредієнти:

  • самі помідори - 5 кілограмів,
  • лук - 5 штук,
  • болгарський перець - 5 штук,
  • сіль - 2,5 столові ложки,
  • цукор - 1-1, 5 склянки,
  • оцет - 100 мілілітрів,
  • гострий перець - 1 чайна ложка,
  • чорний перець - 0,5 чайної ложки.

Як готувати томатний соус:

  • спочатку потрібно зняти з помідорів шкірку,
  • потім всі овочі слід нарізати досить крупно,
  • після цього їх потрібно відправити у велику каструлю і поставити на плиту,
  • тушкувати слід під закритою кришкою приблизно одну годину,
  • знявши з вогню, потрібно почекати до охолодження маси,
  • зайву воду потрібно злити і всю масу перетерти через сито,
  • після додати в це пюре сіль, цукор, чорний і червоний перці, оцет,
  • знову потім потрібно поставити на плиту і проварити близько пів години.
  • Одночасно можна підготувати банки і кришки, їх стерилізувати.
  • Киплячий соус потрібно залити в банки та закрити, потім перевернути закрутки догори дном і накрити до повного охолодження.

Все, ваш томатний соус на зиму готовий!

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...