Як приготувати ароматний томатний соус на зиму - смачний рецепт

Заготовити наприкінці літа запаси томатного соусу на зиму, щоб в холодну пору року балувати себе і близьких ароматними борщами та піцою, подавати з цим важливим овочевим інгредієнтом м'ясо і картопля фрі, можна без жодних зусиль за особливим рецептом, передають Патріоти України.

Спосіб приготування закруток зі смачним томатним соусом описаний на Telegram-каналі "Дача. Сад та город".

Як готувати овочевий соус на основі томатів на зиму

Ось що нам знадобиться - інгредієнти:

  • самі помідори - 5 кілограмів,
  • лук - 5 штук,
  • болгарський перець - 5 штук,
  • сіль - 2,5 столові ложки,
  • цукор - 1-1, 5 склянки,
  • оцет - 100 мілілітрів,
  • гострий перець - 1 чайна ложка,
  • чорний перець - 0,5 чайної ложки.

Як готувати томатний соус:

  • спочатку потрібно зняти з помідорів шкірку,
  • потім всі овочі слід нарізати досить крупно,
  • після цього їх потрібно відправити у велику каструлю і поставити на плиту,
  • тушкувати слід під закритою кришкою приблизно одну годину,
  • знявши з вогню, потрібно почекати до охолодження маси,
  • зайву воду потрібно злити і всю масу перетерти через сито,
  • після додати в це пюре сіль, цукор, чорний і червоний перці, оцет,
  • знову потім потрібно поставити на плиту і проварити близько пів години.
  • Одночасно можна підготувати банки і кришки, їх стерилізувати.
  • Киплячий соус потрібно залити в банки та закрити, потім перевернути закрутки догори дном і накрити до повного охолодження.

Все, ваш томатний соус на зиму готовий!

Це може здивувати! Дієтологи назвали вид сиру, який нормалізує тиск

неділя, 5 жовтень 2025, 23:10

Високий кров'яний тиск - це те, що не можна ігнорувати. Якщо його не лікувати, високий кров'яний тиск (або гіпертонія) може призвести до великої кількості серйозних проблем зі здоров'ям, від атеросклерозу до пошкодження головного мозку, пише HealthDige...

Розставлено крапки над "і": Лікар-дієтолог розповів, чи корисні насправді соління

неділя, 5 жовтень 2025, 13:05

Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...