Як приготувати яєчню по царськи:ТОП- 4 секрети, про які ви не знали

Багато людей вранці готують яєчню в різних видах - яєчня звичайна, бовтанка, з беконом, сиром або ковбасою - варіантів такого легкого сніданку існує безліч, передають Патріоти України.

Але іноді смажені яйця прилипають до сковороди, мають не той смак або залишаються сирими.

Як приготувати яєчню правильно - лайфхак

Насправді, немає нічого складного в тому, щоб посмажити яйця, головне - знати про чотири кулінарних секрети:

  • вимити яйця і дати їм полежати на столі, щоб підвищити температуру до кімнатної;
  • вибирати оливкову олію або вершкове масло;
  • сирі яйця викладати на розпечену сковороду, а потім зменшувати вогонь - тоді вони не пригорять;
  • смажити тільки на антипригарній або чавунній сковороді.

До речі, існує один корисний лайфхак, який підтримують багато знаменитих кухарів - сирі яйця не можна вбивати відразу на сковороду. Якщо вам хочеться отримати блюдо з апетитною скоринкою, щільним білком і злегка сирим жовтком, вбивайте яйця спочатку на плоску тарілку, а потім виливайте на сковороду.

Після того, як основні нюанси приготування яєчні ви запам'ятали, можна вибирати для себе найбільш вдалий рецепт улюбленого сніданку.

Як зробити яєчню-бовтанку

  • яйця - 4 шт;
  • сіль - за смаком;
  • оливкова олія - 1-2 ст.л або 30 гр вершкового.

У мисці збити яйця виделкою або вінчиком, посолити. Розігріти на сковороді олію і вилити яєчну суміш. Як тільки побачите, що маса почала схоплюватися по краях, проведіть лопаткою від краю в центр яєчні. Продовжуйте це робити, прожарюючи бовтанку з усіх боків. Консистенцію регулюйте самі - яєчня-бовтанка повинна бути злегка рідкою, але якщо вам не подобається такий варіант, то можна посмажити її довше.

Як приготувати яєчню звичайну

  • яйця - 2 шт;
  • сіль - за смаком;
  • оливкова олія - 1-2 ст.л або 30 гр вершкового.

Сковороду з антипригарним покриттям прогріти на плиті, влити олію. Після цього на 30-40 секунд вимкнути газ або прибрати сковороду на вимкнену конфорку - завдяки такому лайфхаку яйця прожаряться рівномірно.

Яйця розбити на плоску тарілку, а потім перелити на сковороду. Поставити мінімальний вогонь і смажити яйця 4-5 хвилин. Солити яйця краще в кінці або вже при подачі на стіл.

ВАЖЛИВО: якщо вам хочеться, щоб у яєчні була скоринка, то вогонь потрібно ставити не маленький, а середній.

Як приготувати яєчню з помідорами і ковбасою

  • ковбаса - 100-150 гр;
  • помідори - 1 шт;
  • оливкова олія - 1-2 ст. л;
  • яйця - 2 шт;
  • сіль - за смаком;
  • зелень - за бажанням.

Ковбасу нарізати кружечками, викласти на сковороду з розігрітим маслом, обсмажувати на середньому вогні близько 5 хвилин. Потім додати нарізаний помідор і знову готувати його 4-5 хвилин. Звільнити місце для яєць, вбити їх в поглиблення і смажити 4-5 хвилин. В кінці посолити і додати зелень.

А ви це знали? Навіщо промивати рис гарячою водою

понеділок, 21 квітень 2025, 7:15

Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України. Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промиван...

Як досвідчені господині роблять, щоб каша перестала пригоряти

понеділок, 21 квітень 2025, 5:40

У раціоні кожної людини мають бути каші. Вони смачні, ситні та корисні, передають Патріоти України. Якщо почати день з такої страви, то можна надовго запастися енергією і не відчувати голоду. Готуються каші зазвичай досить легко, але це не означає, що...