Багато людей вранці готують яєчню в різних видах - яєчня звичайна, бовтанка, з беконом, сиром або ковбасою - варіантів такого легкого сніданку існує безліч, передають Патріоти України.
Але іноді смажені яйця прилипають до сковороди, мають не той смак або залишаються сирими.
Насправді, немає нічого складного в тому, щоб посмажити яйця, головне - знати про чотири кулінарних секрети:
До речі, існує один корисний лайфхак, який підтримують багато знаменитих кухарів - сирі яйця не можна вбивати відразу на сковороду. Якщо вам хочеться отримати блюдо з апетитною скоринкою, щільним білком і злегка сирим жовтком, вбивайте яйця спочатку на плоску тарілку, а потім виливайте на сковороду.
Після того, як основні нюанси приготування яєчні ви запам'ятали, можна вибирати для себе найбільш вдалий рецепт улюбленого сніданку.
У мисці збити яйця виделкою або вінчиком, посолити. Розігріти на сковороді олію і вилити яєчну суміш. Як тільки побачите, що маса почала схоплюватися по краях, проведіть лопаткою від краю в центр яєчні. Продовжуйте це робити, прожарюючи бовтанку з усіх боків. Консистенцію регулюйте самі - яєчня-бовтанка повинна бути злегка рідкою, але якщо вам не подобається такий варіант, то можна посмажити її довше.
Сковороду з антипригарним покриттям прогріти на плиті, влити олію. Після цього на 30-40 секунд вимкнути газ або прибрати сковороду на вимкнену конфорку - завдяки такому лайфхаку яйця прожаряться рівномірно.
Яйця розбити на плоску тарілку, а потім перелити на сковороду. Поставити мінімальний вогонь і смажити яйця 4-5 хвилин. Солити яйця краще в кінці або вже при подачі на стіл.
ВАЖЛИВО: якщо вам хочеться, щоб у яєчні була скоринка, то вогонь потрібно ставити не маленький, а середній.
Ковбасу нарізати кружечками, викласти на сковороду з розігрітим маслом, обсмажувати на середньому вогні близько 5 хвилин. Потім додати нарізаний помідор і знову готувати його 4-5 хвилин. Звільнити місце для яєць, вбити їх в поглиблення і смажити 4-5 хвилин. В кінці посолити і додати зелень.
Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...
У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...