Як приготувати ідеальне картопляне пюре: ТОП-5 хитрощів від професійних кухарів

Картопляне пюре - це 100% найпопулярніший гарнір, який підходить абсолютно до будь-якої страви: і м’яса, і риби, і овочів. І ніби нічого складно в його приготуванні немає, проте це не зовсім так, передають Патріоти України.

Існує кілька нюансів, які варто враховувати під час приготування пюре, щоб приготувати ідеальне картопляне пюре. Як зазначає belnovosti, подібними лайфхаками користуються багато професійних кухарів. Користуйтеся і насолоджуйтесь смачним картопляним пюре і ви.

Як приготувати ідеальне картопляне пюре.

  • Вибір картоплі — лише старі бульби, молода картопля для пюре не підходить, тому що в ній багато крохмалю.
  • Готувати потрібно відразу — варити картоплю потрібно відразу після того, як її почистили. Якщо картоплю залишити на якийсь час у воді чи холодильнику, смак пюре буде гіршим.
  • Сіль — солити потрібно воду до кипіння, як і картоплю закидати тільки в киплячу рідину.
  • Скільки варити після закипання води, картоплю потрібно варити ще 20-25 хв. із закритою кришкою.
  • Чим перетирати — набагато простіше потовкти блендером, проте так пюре виходить липким та важким. Краще використовувати звичайну товкучку.

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...