Як приготувати ідеальне картопляне пюре: ТОП-5 хитрощів від професійних кухарів

Картопляне пюре - це 100% найпопулярніший гарнір, який підходить абсолютно до будь-якої страви: і м’яса, і риби, і овочів. І ніби нічого складно в його приготуванні немає, проте це не зовсім так, передають Патріоти України.

Існує кілька нюансів, які варто враховувати під час приготування пюре, щоб приготувати ідеальне картопляне пюре. Як зазначає belnovosti, подібними лайфхаками користуються багато професійних кухарів. Користуйтеся і насолоджуйтесь смачним картопляним пюре і ви.

Як приготувати ідеальне картопляне пюре.

  • Вибір картоплі — лише старі бульби, молода картопля для пюре не підходить, тому що в ній багато крохмалю.
  • Готувати потрібно відразу — варити картоплю потрібно відразу після того, як її почистили. Якщо картоплю залишити на якийсь час у воді чи холодильнику, смак пюре буде гіршим.
  • Сіль — солити потрібно воду до кипіння, як і картоплю закидати тільки в киплячу рідину.
  • Скільки варити після закипання води, картоплю потрібно варити ще 20-25 хв. із закритою кришкою.
  • Чим перетирати — набагато простіше потовкти блендером, проте так пюре виходить липким та важким. Краще використовувати звичайну товкучку.

А ви це знали? Звідки береться піна при варінні м’яса і навіщо її знімати

понеділок, 24 лютий 2025, 10:15

Певно всі ще з малечку знають, що потрібно знімати піну з бульйону під час варіння. Та мало хто розуміє справжню причину цієї дії, передають Патріоти України. Чому ж піна з’являється під час варіння м’яса і чи потрібно її знімати? М’ясо відноситься до ...

Є секрет! Яку крупу додати у грибний суп, щоб було смачніше

понеділок, 24 лютий 2025, 9:15

Смак, консистенція та аромат грибного супу багато в чому залежить від крупи. У грибний суп прийнято додавати манку, перловку, пшоно чи рис, передають Патріоти України. Ці види круп поєднуються з будь-якими грибами – і печерицями, і гливами, і будь-яким...