Як приготувати ідеальне картопляне пюре: ТОП-5 хитрощів від професійних кухарів

Картопляне пюре - це 100% найпопулярніший гарнір, який підходить абсолютно до будь-якої страви: і м’яса, і риби, і овочів. І ніби нічого складно в його приготуванні немає, проте це не зовсім так, передають Патріоти України.

Існує кілька нюансів, які варто враховувати під час приготування пюре, щоб приготувати ідеальне картопляне пюре. Як зазначає belnovosti, подібними лайфхаками користуються багато професійних кухарів. Користуйтеся і насолоджуйтесь смачним картопляним пюре і ви.

Як приготувати ідеальне картопляне пюре.

  • Вибір картоплі — лише старі бульби, молода картопля для пюре не підходить, тому що в ній багато крохмалю.
  • Готувати потрібно відразу — варити картоплю потрібно відразу після того, як її почистили. Якщо картоплю залишити на якийсь час у воді чи холодильнику, смак пюре буде гіршим.
  • Сіль — солити потрібно воду до кипіння, як і картоплю закидати тільки в киплячу рідину.
  • Скільки варити після закипання води, картоплю потрібно варити ще 20-25 хв. із закритою кришкою.
  • Чим перетирати — набагато простіше потовкти блендером, проте так пюре виходить липким та важким. Краще використовувати звичайну товкучку.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...