Як приготувати ідеальне картопляне пюре: ТОП-5 хитрощів від професійних кухарів

Картопляне пюре - це 100% найпопулярніший гарнір, який підходить абсолютно до будь-якої страви: і м’яса, і риби, і овочів. І ніби нічого складно в його приготуванні немає, проте це не зовсім так, передають Патріоти України.

Існує кілька нюансів, які варто враховувати під час приготування пюре, щоб приготувати ідеальне картопляне пюре. Як зазначає belnovosti, подібними лайфхаками користуються багато професійних кухарів. Користуйтеся і насолоджуйтесь смачним картопляним пюре і ви.

Як приготувати ідеальне картопляне пюре.

  • Вибір картоплі — лише старі бульби, молода картопля для пюре не підходить, тому що в ній багато крохмалю.
  • Готувати потрібно відразу — варити картоплю потрібно відразу після того, як її почистили. Якщо картоплю залишити на якийсь час у воді чи холодильнику, смак пюре буде гіршим.
  • Сіль — солити потрібно воду до кипіння, як і картоплю закидати тільки в киплячу рідину.
  • Скільки варити після закипання води, картоплю потрібно варити ще 20-25 хв. із закритою кришкою.
  • Чим перетирати — набагато простіше потовкти блендером, проте так пюре виходить липким та важким. Краще використовувати звичайну товкучку.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...