
Кожна господиня має свій рецепт тіста на вареники та пельмені. Більшість використовує традиційне. Але у виробів буде менше шансів розвалитися, якщо приготувати їх із заварного тіста. Вони виходять еластичними, однорідними та дуже смачними, передають Патріоти України.
Рецепт ідеального тесту на вареники та пельмені готується із наступних інгредієнтів:
Борошна може знадобитися трохи більше або менше, тому його можна підсипати. Однак важливо не переборщити, щоб тісто залишилося ніжним та пластичним.
Готове тісто потрібно залишити у мисці, накрити харчовою плівкою та залишити відпочити на півгодини. Після закінчення цього часу розділіть його на частини, сформуйте ковбаску, розріжте її на однакові шматочки і формуйте вареники або пельмені.
Викладайте вироби на робочу поверхню, присипану борошном. Їх можна приготувати одразу або заморозити. Якщо оберіть другий варіант, краще викласти вареники або пельмені на дошку, присипану крохмалем – тоді вони точно не прилипнуть.
Зазначений рецепт тіста підходить як для солоних, так і для солодких вареників. Якщо начинка буде кислою, додайте перед подачею до них трохи цукру або сиропу. Смачного!
Заварювання чаю для більшості людей - справа звична й майже автоматична. Ми кидаємо пакетик у чашку, чекаємо кілька хвилин і, не замислюючись, віджимаємо його ложкою. Цей жест здається дрібницею, на яку не варто звертати увагу, передають Патріоти Украї...
Жири необхідні організму, але не всі вони однаково корисні. Дієтолог доктор Бартек Кульчинський застерігає: деякі жирні продукти можуть підвищувати ризик діабету, серцево-судинних хвороб, ожиріння та навіть раку, передають Патріоти України. До найшкідл...