Кожна господиня має свій рецепт тіста на вареники та пельмені. Більшість використовує традиційне. Але у виробів буде менше шансів розвалитися, якщо приготувати їх із заварного тіста. Вони виходять еластичними, однорідними та дуже смачними, передають Патріоти України.
Рецепт ідеального тесту на вареники та пельмені готується із наступних інгредієнтів:
Борошна може знадобитися трохи більше або менше, тому його можна підсипати. Однак важливо не переборщити, щоб тісто залишилося ніжним та пластичним.
Готове тісто потрібно залишити у мисці, накрити харчовою плівкою та залишити відпочити на півгодини. Після закінчення цього часу розділіть його на частини, сформуйте ковбаску, розріжте її на однакові шматочки і формуйте вареники або пельмені.
Викладайте вироби на робочу поверхню, присипану борошном. Їх можна приготувати одразу або заморозити. Якщо оберіть другий варіант, краще викласти вареники або пельмені на дошку, присипану крохмалем – тоді вони точно не прилипнуть.
Зазначений рецепт тіста підходить як для солоних, так і для солодких вареників. Якщо начинка буде кислою, додайте перед подачею до них трохи цукру або сиропу. Смачного!
Кольорові тонкі млинці можуть стати основою для святкової закуски. Ви можете зробити солодку чи солону начинку, гарно оформити та вразити гостей. При цьому барвники все ж будуть, але натуральні. З продуктів, які не важко знайти, але без хімічних порошк...
Тушкуєте м’ясо і хочете, щоб підлива до гарніру була густою? Пригадайте для себе спосіб, який же бабусі використовували під час приготування страв. Не завжди була можливість загустити страву великою кількістю овочів, тому й вдавалися до такої хитрості,...