Як приготувати ідеальне заварне тісто для пельменів


Вареники чи пельмені можна зіпсувати, якщо забути про начинку або замісити невдале тісто. Як приготувати універсальне для солодких та солоних начинок тісто, ми готові поділитися, бо не просто “десь прочитали”, а спробували, передають Патріоти України.

Подробиці

Гастрономічний тест тісто склало успішно, тож записуйте.

Підготуйте інгредієнти:

  • Борошно – 400-450 г
  • Вода – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце -1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія – 1 ст.л.

Борошно просійте гіркою в миску, зробіть заглиблення. Молоко та воду доведіть до кипіння, додайте сіль, олію і влийте в борошно. Після додайте збите яйце і замісіть тісто. Загорніть в плівку й залиште на пів години за кімнатної температури. Тісто м’яке, еластичне, не потрібно додаткове борошно при ліпленні.

Не всі про це знають! Як правильно промивати рис, щоб гарнір вийшов розсипчастим

четвер, 24 квітень 2025, 18:13

Рис без попередньої підготовки варити не рекомендується, інакше якість гарніру залишатиме бажати кращого. Через надлишок крохмалю висока ймовірність того, що крупинки злипатимуться, й страва виглядатиме не дуже апетитно, передають Патріоти України. Вар...

Корисна хитрість: Навіщо при смаженні цибулі досвідчені господині додають щіпку цукру

четвер, 24 квітень 2025, 17:12

Смаження цибулі є простим та звичним процесом, який ми повторюємо практично щодня. Адже обсмажений овоч є незамінним компонентом більшості популярних страв, передають Патріоти України. З цибулею багато продуктів стають смачнішими. Адже набагато цікавіш...