Як приготувати ідеально смачні макарони: ТОП-3 важливі правила

Макарони часто зневажливо називають “студентською” стравою або улюбленим гарніром холостяків, вважаючи, що продукт має посередні смакові якості, передають Патріоти України.

Проте за правильної техніки можна приготувати страву не гірше, ніж у ресторані.

Не обов’язково для цього робити домашню пасту: досить просто придбати звичайні макарони та скористатися трьома хитрощами.

У чому вони полягають

Не шкодуйте води

Часто смак макаронів нам здається “ніяким” тільки тому, що ми неправильно визначаємо об’єм рідини. Вироби в результаті склеюються та утворюють неприємну масу. Натомість на порцію страви з 200 грамів макаронів потрібно не менше двох літрів води. Лише так гарнір вийде якісним.

Додайте сіль

Цікавий факт полягає в тому, що італійські кухарі, наприклад, взагалі не шкодують солі. Вони вважають, що для ідеального результату рідина при варінні макаронів за смаком має нагадувати морську воду.

Тому не бійтеся пересолити: тісто все одно не вбере надлишок солі.

Обсмажуйте макарони

Саме тому кулінари рекомендують не варити вироби занадто довго: за пару хвилин до готовності плиту слід вимкнути.

Найкраще доводити макарони до повної готовності на сковороді. За такого підходу гарнір вийде максимально смачним.

Господиням на замітку! Як позбавити курячі серця і печінку неприємної гіркоти

субота, 19 квітень 2025, 7:12

Кожна господиня прагне приготувати страви з курячих субпродуктів так, щоб вони не гірчили і вийшли смачними. Саме неприємний присмак часом зупиняє господарок від використання курячих сердець і печінки, передають Патріоти України. Пропонуємо вам ознайом...

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

субота, 19 квітень 2025, 6:10

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів, передають Патріоти України. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко. К...