Пінна шапка, якою покривається бульйон у каструлі, виглядає не дуже апетитно, передають Патріоти України.
Багато господинь запитують, як зменшити кількість піни, що утворюється при варінні бульйону, чи варто її видаляти, чи шкодить вона страві.
Поява піни в бульйоні вважається нормою, якщо м’ясо було свіже і зберігалося як слід.
Чому з’являється піна?
М’ясо було покладено у холодну воду, після нагрівання білок згорнувся – ось і пінка, але при цьому бульйон вийде насиченим.
Якщо покласти м’ясо в окроп, то майже все, що в ньому є, в ньому і залишиться.
Головний лайфхак
Щоб не прибирати піну, у воду разом із м’ясом потрібно покласти очищену цибулину.
Крім цього правила, не забувайте про інші хитрощі для ідеального бульйону:
Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...