Як приготувати ідеальний бульйон без пінки - відмінний лайфхак

Пінна шапка, якою покривається бульйон у каструлі, виглядає не дуже апетитно, передають Патріоти України.

Багато господинь запитують, як зменшити кількість піни, що утворюється при варінні бульйону, чи варто її видаляти, чи шкодить вона страві.

Подробиці

Поява піни в бульйоні вважається нормою, якщо м’ясо було свіже і зберігалося як слід.

Чому з’являється піна?

М’ясо було покладено у холодну воду, після нагрівання білок згорнувся – ось і пінка, але при цьому бульйон вийде насиченим.

Якщо покласти м’ясо в окроп, то майже все, що в ньому є, в ньому і залишиться.

Головний лайфхак

Щоб не прибирати піну, у воду разом із м’ясом потрібно покласти очищену цибулину.

Крім цього правила, не забувайте про інші хитрощі для ідеального бульйону:

  • якщо вогонь робити під каструлею сильний – м’ясо буде смачніше ніж бульйон;
  • якщо піну таки хочеться видалити, але вона опустилася на дно, в каструлю слід влити склянку холодної води – піна підніметься на поверхню;
  • лушпиння цибулі в бульйоні зробить його кращим і поживнішим;
  • після закінчення варіння не забувайте видаляти лавровий лист з бульйону, інакше він погіршить його смак;
  • товчений часник, доданий до м’ясного бульйону, зробить його смак особливо яскравим.

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...