Як приготувати макарони з сиром, щоб вони не перетворилися на липку масу

Макаронні вироби – улюблена страва більшості людей. Якщо хочеться чогось ситного та простого, багато хто не довго думає – зупиняє свій вибір на макаронах, передають Патріоти України.

Складові:

  • Макаронні вироби – 400-500 г;
  • Сир твердий – 250 грамів;
  • Вершкове масло або масло гхі – до 100 грамів.
  • Рослинна олія – 1 столова ложка.
  • Сіль – до смаку (можна додати спеції до смаку).

Приготування:

Немаловажний нюанс – макаронні вироби мають бути високої якості.

За годину до початку приготування страви із холодильника потрібно взяти вершкове масло. Каструля знадобиться велика, можна брати на 5 літрів об’ємом та наповнити її холодною водою на третину. Закип’ятимо воду і додамо до неї сіль.

У окроп виливайте вказану кількість рослинної олії, що не дозволить виробам злипнутися.

Важливо не забути так зване золоте правило: спагетті, ріжки та інші макаронні вироби варять не більше 8-12 хвилин. Вони мають залишатися трохи пружними.

Поки варяться макарони можна натерти сир на тертці.

З готових макаронів зливаємо воду, промивати їх не потрібно.

На пательні розігріваємо сир і додаємо кілька шматочків вершкового масла, потім викладаємо макарони і частину масла і перемішуємо.

Щедро посипаємо макарони сирною стружкою та додаємо улюблені спеції.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

Для чого смажити солоні огірки, якщо ви готуєте макарони

четвер, 21 листопад 2024, 17:12

Макарони та солоні огірки — досить неочікуване поєднання продуктів для однієї страви. Але це цікавий спосіб внести різноманіття. Далі в статті ви зможете дізнатися, яким чином можна покращити макарони та зробити їх надзвичайно смачними, передають Патрі...