Як приготувати макарони з сиром, щоб вони не перетворилися на липку масу

Макаронні вироби – улюблена страва більшості людей. Якщо хочеться чогось ситного та простого, багато хто не довго думає – зупиняє свій вибір на макаронах, передають Патріоти України.

Складові:

  • Макаронні вироби – 400-500 г;
  • Сир твердий – 250 грамів;
  • Вершкове масло або масло гхі – до 100 грамів.
  • Рослинна олія – 1 столова ложка.
  • Сіль – до смаку (можна додати спеції до смаку).

Приготування:

Немаловажний нюанс – макаронні вироби мають бути високої якості.

За годину до початку приготування страви із холодильника потрібно взяти вершкове масло. Каструля знадобиться велика, можна брати на 5 літрів об’ємом та наповнити її холодною водою на третину. Закип’ятимо воду і додамо до неї сіль.

У окроп виливайте вказану кількість рослинної олії, що не дозволить виробам злипнутися.

Важливо не забути так зване золоте правило: спагетті, ріжки та інші макаронні вироби варять не більше 8-12 хвилин. Вони мають залишатися трохи пружними.

Поки варяться макарони можна натерти сир на тертці.

З готових макаронів зливаємо воду, промивати їх не потрібно.

На пательні розігріваємо сир і додаємо кілька шматочків вершкового масла, потім викладаємо макарони і частину масла і перемішуємо.

Щедро посипаємо макарони сирною стружкою та додаємо улюблені спеції.

Ви могли це не знати! ТОП-4 популярні продукти, які закупорюють артерії та заважають схуднути

п’ятниця, 26 грудень 2025, 19:05

Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...

Цей бульйон як отрута. Деякі експерти стверджують, що він містить паразитів

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:44

Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...