
Щоб малосольні огірки хрумтіли, потрібно правильно приготувати їх і покласти в банку зелень, яка допомогає зробити огірочки хрусткими, передають Патріоти України.
На 1 кілограм огірків знадобиться штук 5 листя смородини, малини, вишні чи суниці, часник, перець горошком, цукор та сіль.
Також варто додати в банку лавровий лист, любителі гостренького можуть додати щіпку перцю чилі.
Огірки ретельно промиваємо та даємо їм полежати кілька годин у воді.
Для чого це потрібно? По-перше, під час замочування відмиються дрібні частинки ґрунту, а по-друге, огірки насититься вологою.
Хрумтять лише водянисті огірки, сухі овочі хрускоту вже не видають.
Далі стерилізуємо банки та кладемо на дно листя рослин.
Тепер вкладаємо у банку огірки. Овочі укладаємо рівномірно, між шарами кладемо кріп, перець та петрушку.
Паралельно кип’ятимо воду і кладемо в окріп дві ложки цукру і дві ложки солі на кожен літр.
Заливаємо розсіл у банку воду та залишаємо огірки на 24 години під капроновою кришкою.
За цей час огірки мають добре просолитись. Малосольні хрусткі огірочки готові!
Чашка ароматної кави вранці для багатьох людей є одним з перевірених способів розпочати день. Вчені виявили, що кофеїн покращує пильність та реакцію, передають Патріоти України. Крім того, у дослідженнях канадських вчених йдеться про те, що кофеїн спри...
Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...