Як приготувати малосольні огірки хрумкими - хитрощі господинь

Щоб малосольні огірки хрумтіли, потрібно правильно приготувати їх і покласти в банку зелень, яка допомогає зробити огірочки хрусткими, передають Патріоти України.

На 1 кілограм огірків знадобиться штук 5 листя смородини, малини, вишні чи суниці, часник, перець горошком, цукор та сіль.

Також варто додати в банку лавровий лист, любителі гостренького можуть додати щіпку перцю чилі.

Огірки ретельно промиваємо та даємо їм полежати кілька годин у воді.

Для чого це потрібно? По-перше, під час замочування відмиються дрібні частинки ґрунту, а по-друге, огірки насититься вологою.

Хрумтять лише водянисті огірки, сухі овочі хрускоту вже не видають.

Далі стерилізуємо банки та кладемо на дно листя рослин.

Тепер вкладаємо у банку огірки. Овочі укладаємо рівномірно, між шарами кладемо кріп, перець та петрушку.

Паралельно кип’ятимо воду і кладемо в окріп дві ложки цукру і дві ложки солі на кожен літр.

Заливаємо розсіл у банку воду та залишаємо огірки на 24 години під капроновою кришкою.

За цей час огірки мають добре просолитись. Малосольні хрусткі огірочки готові!

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...

Ви досі п'єте келих вина на вечерю? Ось до чого це веде - дослідження шокувало

п’ятниця, 8 серпень 2025, 11:07

За словами представників Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), дослідження остаточно довели: вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком щонайменше семи видів раку, серед яких рак грудей, печінки, кишечника, голови, шиї та ротової порожнини, пер...