
Щоб малосольні огірки хрумтіли, потрібно правильно приготувати їх і покласти в банку зелень, яка допомогає зробити огірочки хрусткими, передають Патріоти України.
На 1 кілограм огірків знадобиться штук 5 листя смородини, малини, вишні чи суниці, часник, перець горошком, цукор та сіль.
Також варто додати в банку лавровий лист, любителі гостренького можуть додати щіпку перцю чилі.
Огірки ретельно промиваємо та даємо їм полежати кілька годин у воді.
Для чого це потрібно? По-перше, під час замочування відмиються дрібні частинки ґрунту, а по-друге, огірки насититься вологою.
Хрумтять лише водянисті огірки, сухі овочі хрускоту вже не видають.
Далі стерилізуємо банки та кладемо на дно листя рослин.
Тепер вкладаємо у банку огірки. Овочі укладаємо рівномірно, між шарами кладемо кріп, перець та петрушку.
Паралельно кип’ятимо воду і кладемо в окріп дві ложки цукру і дві ложки солі на кожен літр.
Заливаємо розсіл у банку воду та залишаємо огірки на 24 години під капроновою кришкою.
За цей час огірки мають добре просолитись. Малосольні хрусткі огірочки готові!
Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...
Британські вчені виявили зв'язок між хімічною речовиною в чорному шоколаді та ознаками уповільнення біологічного старіння людини. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що теобромін, який міститься в чорному ...