Як приготувати малосольні огірки хрумкими - хитрощі господинь

Щоб малосольні огірки хрумтіли, потрібно правильно приготувати їх і покласти в банку зелень, яка допомогає зробити огірочки хрусткими, передають Патріоти України.

На 1 кілограм огірків знадобиться штук 5 листя смородини, малини, вишні чи суниці, часник, перець горошком, цукор та сіль.

Також варто додати в банку лавровий лист, любителі гостренького можуть додати щіпку перцю чилі.

Огірки ретельно промиваємо та даємо їм полежати кілька годин у воді.

Для чого це потрібно? По-перше, під час замочування відмиються дрібні частинки ґрунту, а по-друге, огірки насититься вологою.

Хрумтять лише водянисті огірки, сухі овочі хрускоту вже не видають.

Далі стерилізуємо банки та кладемо на дно листя рослин.

Тепер вкладаємо у банку огірки. Овочі укладаємо рівномірно, між шарами кладемо кріп, перець та петрушку.

Паралельно кип’ятимо воду і кладемо в окріп дві ложки цукру і дві ложки солі на кожен літр.

Заливаємо розсіл у банку воду та залишаємо огірки на 24 години під капроновою кришкою.

За цей час огірки мають добре просолитись. Малосольні хрусткі огірочки готові!

А ви це знали? Що означає зелене кільце навколо жовтка

п’ятниця, 19 грудень 2025, 9:59

Яйця круто - досить поширений вибір, наприклад, для сніданку. Після варіння, очищення та розрізання яйця навпіл ми іноді помічаємо зеленувате кільце навколо жовтка. Це виглядає не дуже апетитно, але це не означає, що яйце неїстівне. Їх цілком безпечно ...

Це така смакота! Соковита буженина зі свинини, яка завжди вдається

п’ятниця, 19 грудень 2025, 8:43

Домашня буженина може прикрасити будь-який святковий стіл. Її можна запікати у духовці або готувати в окропі. На сайті УНІАН поділилися класичними рецептами буженини, передають Патріоти України. Буженина у фользіІнгредієнти:Окіст свинячий — 1 кгЧасник ...