Як приготувати млинці на кефірі з хрусткою скоринкою - секрети від досвідчених кулінарів

Млинці бувають різними, і смачнішої страви на сніданок багато хто для себе не уявляє. Можна приготувати товсті, тонкі або млинці з начинкою, зазначають Патріоти України.

Більшість готують млинці на молоці, але якщо приготувати їх на кефірі, тоді млинці вийдуть пишнішими та смачнішими. Досвідчені кулінари поділилися рецептом приготування ідеальних кефірних млинців.

Пишні млинці на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір – 0,5 літра
  • Яйце - 1 штука;
  • Цукор – 20 г;
  • Рослинна олія - 100 мл;
  • Вода – 1 склянка;
  • Борошно - 320 грамів;
  • Дрібка соди;
  • Дрібка солі;
  • Вершкове масло - 30 грамів.

Кефір виливаємо в миску чи глибоку тарілку. Додаємо яйце і перемішуємо. Висипаємо соду, сіль та цукор і всі інгредієнти збиваємо міксером.

Додаємо в тісто воду та олію, знову все перемішуємо. Наприкінці всипаємо борошно. Перед початком готування борошно необхідно просіяти, так воно насититися киснем і млинці будуть більш пишні. Щоб у тісті не було грудок, можна використати міксер.

Розігріваємо сковороду, змащуємо її вершковим маслом, і починаємо смажити млинці. Після утворення золотистих країв перевертаємо кожен млинець і смажимо третину хвилини. Перевертати млинці найкраще силіконовою лопаткою.

Перекладаємо млинці на широку тарілку, і змащуємо кожен млинець зверху вершковим маслом. Подаємо млинці зі сметаною, медом, варенням, нарізаними фруктами, та будь-якими іншими начинками.

Смакота! Яблучний пиріг із ніжним тістом, що тане в роті

неділя, 11 травень 2025, 10:10

Яблучний пиріг за цим рецептом стане для багатьох фаворитом. Готується дуже просто, виходить із першого разу. Інгредієнти доступні, тому така випічка підійде і для буденного столу, передають Патріоти України. Для начинки беремо:5 яблук (середніх)80 г ц...

Не робіть помилок! Не всі господині знають, як правильно варити куряче філе

неділя, 11 травень 2025, 9:15

Якщо як один з компонентів салату вказується куряче філе, то потрібно докласти всіх зусиль для того, щоб продукт вийшов м’яким і соковитим. Як відомо, із цим навіть у досвідчених господарок часом виникають проблеми. Однак шматки “гумової” курки тільки ...