Як приготувати млинці на кефірі з хрусткою скоринкою - секрети від досвідчених кулінарів

Млинці бувають різними, і смачнішої страви на сніданок багато хто для себе не уявляє. Можна приготувати товсті, тонкі або млинці з начинкою, зазначають Патріоти України.

Більшість готують млинці на молоці, але якщо приготувати їх на кефірі, тоді млинці вийдуть пишнішими та смачнішими. Досвідчені кулінари поділилися рецептом приготування ідеальних кефірних млинців.

Пишні млинці на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір – 0,5 літра
  • Яйце - 1 штука;
  • Цукор – 20 г;
  • Рослинна олія - 100 мл;
  • Вода – 1 склянка;
  • Борошно - 320 грамів;
  • Дрібка соди;
  • Дрібка солі;
  • Вершкове масло - 30 грамів.

Кефір виливаємо в миску чи глибоку тарілку. Додаємо яйце і перемішуємо. Висипаємо соду, сіль та цукор і всі інгредієнти збиваємо міксером.

Додаємо в тісто воду та олію, знову все перемішуємо. Наприкінці всипаємо борошно. Перед початком готування борошно необхідно просіяти, так воно насититися киснем і млинці будуть більш пишні. Щоб у тісті не було грудок, можна використати міксер.

Розігріваємо сковороду, змащуємо її вершковим маслом, і починаємо смажити млинці. Після утворення золотистих країв перевертаємо кожен млинець і смажимо третину хвилини. Перевертати млинці найкраще силіконовою лопаткою.

Перекладаємо млинці на широку тарілку, і змащуємо кожен млинець зверху вершковим маслом. Подаємо млинці зі сметаною, медом, варенням, нарізаними фруктами, та будь-якими іншими начинками.

Вас обманюють? Як визначити справжнє вершкове масло ще в магазині

вівторок, 22 липень 2025, 19:09

На полицях супермаркетів - десятки упаковок, але далеко не все з того, що виглядає як вершкове масло, ним дійсно є. Сьогодні виробники часто маскують спреди та інші жири під натуральне масло, сподіваючись, що споживач не зверне увагу на дрібниці. Та є ...

Помідори втратять смак і аромат - уникайте цієї поширеної помилки

вівторок, 22 липень 2025, 9:47

У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...