Як приготувати млинці на кефірі з хрусткою скоринкою - секрети від досвідчених кулінарів

Млинці бувають різними, і смачнішої страви на сніданок багато хто для себе не уявляє. Можна приготувати товсті, тонкі або млинці з начинкою, зазначають Патріоти України.

Більшість готують млинці на молоці, але якщо приготувати їх на кефірі, тоді млинці вийдуть пишнішими та смачнішими. Досвідчені кулінари поділилися рецептом приготування ідеальних кефірних млинців.

Пишні млинці на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір – 0,5 літра
  • Яйце - 1 штука;
  • Цукор – 20 г;
  • Рослинна олія - 100 мл;
  • Вода – 1 склянка;
  • Борошно - 320 грамів;
  • Дрібка соди;
  • Дрібка солі;
  • Вершкове масло - 30 грамів.

Кефір виливаємо в миску чи глибоку тарілку. Додаємо яйце і перемішуємо. Висипаємо соду, сіль та цукор і всі інгредієнти збиваємо міксером.

Додаємо в тісто воду та олію, знову все перемішуємо. Наприкінці всипаємо борошно. Перед початком готування борошно необхідно просіяти, так воно насититися киснем і млинці будуть більш пишні. Щоб у тісті не було грудок, можна використати міксер.

Розігріваємо сковороду, змащуємо її вершковим маслом, і починаємо смажити млинці. Після утворення золотистих країв перевертаємо кожен млинець і смажимо третину хвилини. Перевертати млинці найкраще силіконовою лопаткою.

Перекладаємо млинці на широку тарілку, і змащуємо кожен млинець зверху вершковим маслом. Подаємо млинці зі сметаною, медом, варенням, нарізаними фруктами, та будь-якими іншими начинками.

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...