Як приготувати напій "Живчик" вдома: Це легко - покроковий рецепт

Найулюбленіший дитячий напій легко приготувати вдома. Він чудово зберігається у скляних банках. Йдеться про "Живчик". Смак буде схожий на магазинний напій, але стовідсотково приготовлений із натуральних інгредієнтів.

Для приготування цього напою вам знадобиться велике відро яблук об'ємом 10 літрів. Зверніть увагу, що кількість яблук може варіюватися в залежності від їх ваги в кілограмах. Також, кількість лимонної кислоти потрібно регулювати залежно від солодкості яблук — може знадобитися від однієї до трьох чайних ложок.

Для початку підготуйте велику каструлю, в якій ви будете готувати цей напій.

Яблука варто залишити протягом доби, щоб вони могли віддати свій аромат і сік. Після цього напій слід прокип'ятити.

Інгредієнти:

Яблука 18 кг

Вода 15 л

Цукор 600 г

Лимонна кислота

Спосіб приготування:

Яблука добре промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Серцевину залишаємо. Складаємо фрукти у велику каструлю.

Заливаємо яблука окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо на 24 години.

Після цього напій проціджуємо через сито, щоб видалити яблука. До рідини додаємо цукор і лимонну кислоту.

Вміст каструлі ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли закипить, варимо ще впродовж п'яти хвилин, а потім - виливаємо у сухі стерилізовані банки.

Відразу ж закриваємо банки стерилізованими кришками, обережно упаковуємо і залишаємо до повного охолодження. Після цього зберігаємо "Живчик" у прохолодному місці.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...