Як приготувати напій "Живчик" вдома: Це легко - покроковий рецепт

Найулюбленіший дитячий напій легко приготувати вдома. Він чудово зберігається у скляних банках. Йдеться про "Живчик". Смак буде схожий на магазинний напій, але стовідсотково приготовлений із натуральних інгредієнтів.

Для приготування цього напою вам знадобиться велике відро яблук об'ємом 10 літрів. Зверніть увагу, що кількість яблук може варіюватися в залежності від їх ваги в кілограмах. Також, кількість лимонної кислоти потрібно регулювати залежно від солодкості яблук — може знадобитися від однієї до трьох чайних ложок.

Для початку підготуйте велику каструлю, в якій ви будете готувати цей напій.

Яблука варто залишити протягом доби, щоб вони могли віддати свій аромат і сік. Після цього напій слід прокип'ятити.

Інгредієнти:

Яблука 18 кг

Вода 15 л

Цукор 600 г

Лимонна кислота

Спосіб приготування:

Яблука добре промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Серцевину залишаємо. Складаємо фрукти у велику каструлю.

Заливаємо яблука окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо на 24 години.

Після цього напій проціджуємо через сито, щоб видалити яблука. До рідини додаємо цукор і лимонну кислоту.

Вміст каструлі ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли закипить, варимо ще впродовж п'яти хвилин, а потім - виливаємо у сухі стерилізовані банки.

Відразу ж закриваємо банки стерилізованими кришками, обережно упаковуємо і залишаємо до повного охолодження. Після цього зберігаємо "Живчик" у прохолодному місці.

Господиням на замітку! Що зробити, щоб рис не злипався після варіння

неділя, 27 липень 2025, 6:44

Цей важливий крок часто упускають, через що результат виходить не таким, як очікували. Справжній секрет ідеального рису розкривається ще до того, як вода почне кипіти, передають Патріоти України. Причиною злипання є тонкий шар крохмалю на поверхні зере...

Всі роблять це неправильно - секрет ідеальних смажених яєць від шефа

субота, 26 липень 2025, 10:09

За словами експертів, секрет хрустких країв і ніжного жовтка криється у правильному виборі сковорідки та декількох простих прийомах. Якщо ви смажите яйця на неправильній сковорідці, навіть найсвіжіші яйця можуть зіпсуватися — метал має мікротріщини, ку...