Як приготувати ніжну печінку в сирному соусі

Корисну печінку можна по-різному готувати, спробуйте зробити це в сирному соусі. Смак буде ніжним, із вершковими нотками, а текстура м’якою та соковитою, передають Патріоти України.

Подробиці

Інгредієнти:

  • печінка яловича – 500 г
  • плавлений сир – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • зелень – на смак
  • вода – 100 мл
  • сіль, перець – на смак

Цибулю треба очистити і дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці.

Печінку акуратно промити, видалити зайві плівки та нарізати на невеликі поздовжні шматочки. До речі, щоб легше було бачити, де прожилки, печінку можна обдати окропом. На смак не вплине, але буде легше розбирати.

Цибулю, моркву та печінку викласти на сковороду і, постійно помішуючи, обсмажити на середньому вогні приблизно 8-10 хвилин.

Додати сіль, спеції, столову ложку борошна і добре перемішати, а потім влити склянку води. Коли вода закипить, викласти шматочки плавленого сиру і, не забуваючи помішувати, дочекатися повного розчинення.

Готову печінку посипати свіжою зеленню та подавати до столу.

Ефект може здивувати! ТОП-6 продуктів, які бадьорять не гірше за каву

субота, 7 червень 2025, 19:08

Розповідаємо, які продукти, крім кави, допоможуть швидко прокинутися і зарядять енергією на весь наступний день, передають Патріоти України. Однією з найпоширеніших причин сонливості та недосипання є зневоднення організму. Іноді, щоб прокинутися та доп...

А ви це знали? Чим можна замінити рис при приготуванні голубців

субота, 7 червень 2025, 17:10

Рис здається незамінним компонентом, без якого неможливо уявити класичні голубці. Крупа чудово вбирає м’ясний сік і робить страву більш гармонійною та збалансованою. Проте будь-якій господині часом хочеться відійти від класичної рецептури, спробувавши ...