Як приготувати омлет, що не опадає - хитрість кухарів

У більшості людей найтепліші кулінарні спогади пов’язані зі стравами, які готували бабусі чи кухарі у дитячому садку, передають Патріоти України.

Часто господині намагаються відтворити на домашній кухні такий самий омлет, як колись їли або бачили в дитячому садку. Але знятий зі сковороди омлет осідає.

Подробиці

Насправді жодного секретного інгредієнта у рецептурі немає. Щоправда, є кілька хитрощів.

Щоб досягти пористої структури майбутнього омлету, не потрібно збивати яйця до пишної піни.

Слід озброїтися виделкою та легкими, але інтенсивними рухами перемішати яйця.

Форму потрібно вибирати високу, але не надто широку, щоб шар готової суміші височів, а не розтікався.

А готувати його треба у духовці.

Складові

  • 5 штук. курячих яєць;
  • 250 мл молока;
  • 60 г вершкового масла;
  • сіль та спеції за смаком.

Як готувати

Найкраще використовувати для омлета лише свіжі яйця.

Їх потрібно розбити в глибоку миску і розмішати виделкою. Міксер, блендер чи вінчик зіб’ють яйця, а нам це не потрібно.

Потім потрібно додати молоко, сіль і трохи меленого перцю, після чого знову ретельно перемішати виделкою суміш.

Запікати омлет потрібно в духовці, яку слід прогріти до 200 °C.

Форму потрібно змастити вершковим маслом.

Виливаємо суміш у форму та відправляємо її в розігріту духовку на 20 хвилин. За готовністю омлет потрібно змастити вершковим маслом.

Після того, як страва охолоне, омлет потрібно розділити на порції та прикрасити зеленню.

Смачного!

Розставлено крапки над "і": Коли краще чистити зуби - до чи після сніданку

понеділок, 25 серпень 2025, 19:12

Багато хто щодня замислюється: коли краще чистити зуби - одразу після пробудження чи після сніданку? Виявляється, однозначної відповіді немає, передають Патріоти України. Дентологи радять чистити зуби після прийому їжі, щоб видалити залишки їжі та цукр...

Зміцнює серце, мозок та імунітет: Ця копчена риба - справжня знахідка для літніх людей

понеділок, 25 серпень 2025, 9:45

Експерти наголошують, що ми, як нація, досі споживаємо забагато червоного м’яса і замало риби. Однак саме раціон, багатий на рибу та морепродукти, характерний для регіонів з найвищою тривалістю життя., передають Патріоти України. Риба постачає організм...