Як приготувати омлет, що не опадає - хитрість кухарів

У більшості людей найтепліші кулінарні спогади пов’язані зі стравами, які готували бабусі чи кухарі у дитячому садку, передають Патріоти України.

Часто господині намагаються відтворити на домашній кухні такий самий омлет, як колись їли або бачили в дитячому садку. Але знятий зі сковороди омлет осідає.

Подробиці

Насправді жодного секретного інгредієнта у рецептурі немає. Щоправда, є кілька хитрощів.

Щоб досягти пористої структури майбутнього омлету, не потрібно збивати яйця до пишної піни.

Слід озброїтися виделкою та легкими, але інтенсивними рухами перемішати яйця.

Форму потрібно вибирати високу, але не надто широку, щоб шар готової суміші височів, а не розтікався.

А готувати його треба у духовці.

Складові

  • 5 штук. курячих яєць;
  • 250 мл молока;
  • 60 г вершкового масла;
  • сіль та спеції за смаком.

Як готувати

Найкраще використовувати для омлета лише свіжі яйця.

Їх потрібно розбити в глибоку миску і розмішати виделкою. Міксер, блендер чи вінчик зіб’ють яйця, а нам це не потрібно.

Потім потрібно додати молоко, сіль і трохи меленого перцю, після чого знову ретельно перемішати виделкою суміш.

Запікати омлет потрібно в духовці, яку слід прогріти до 200 °C.

Форму потрібно змастити вершковим маслом.

Виливаємо суміш у форму та відправляємо її в розігріту духовку на 20 хвилин. За готовністю омлет потрібно змастити вершковим маслом.

Після того, як страва охолоне, омлет потрібно розділити на порції та прикрасити зеленню.

Смачного!

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...