Як приготувати скумбрію, щоб вона була і корисною, і смачною: Поради шеф-кухаря

Скумбрія – не тільки смачна, але ще й дуже корисна риба, в якій багато фтору, фосфору та омега-3, які так необхідні організму. Також вона має потужні антиоксидантні й антиканцерогенні властивості й дуже легко та просто готується, достатньо лише 20 хвилин – і ви отримаєте дуже смачну вечерю. Шеф-кухар Анатолій Добровольський поділився в Instagram порадами й рецептом запеченої скумбрії зі спеціями й без олії, яка вийде дуже соковитою, ніжною та смачною, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець білий – 1 ч. л.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Мелений коріандр – 1/2 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лимон – 20 г
  • Сіль – за смаком
  • Зелень для прикраси – 10 г

  • Спосіб приготування:

    1. Помийте рибу, розділіть її на філе.
    2. Добре протріть філе паперовим рушником.
    3. Гострим ножем зробіть надрізи з боку шкіри.
    4. В окремій мисці змішайте паприку, прованські трави, білий перець, мелений коріандр.
    5. Скумбрію посоліть з обох сторін, добре натріть, також присипте спеціями.
    6. Застеліть пергамент, викладіть рибу шкірою вгору.
    7. Роздавіть часник, покладіть на рибу, лимон поріжте й також покладіть зверху.
    8. Поставте деко з рибою на 10-15 хвилин у духовку при 200 С. Подавайте страву найкраще гарячою, з овочами.

А ви це знали? Навіщо змащувати готову випічку солодкими газованими напоями

вівторок, 10 червень 2025, 18:15

Під час і після приготування випічки багато досвідчених господинь роблять дії, які можуть здивувати кулінарів-початківців. Однак ці процедури дають цікаві результати: страва стає красивішою та смачнішою. Одною із таких корисних дій є покриття поверхні ...

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

вівторок, 10 червень 2025, 17:14

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають ...