Як приготувати скумбрію, щоб вона була і корисною, і смачною: Поради шеф-кухаря

Скумбрія – не тільки смачна, але ще й дуже корисна риба, в якій багато фтору, фосфору та омега-3, які так необхідні організму. Також вона має потужні антиоксидантні й антиканцерогенні властивості й дуже легко та просто готується, достатньо лише 20 хвилин – і ви отримаєте дуже смачну вечерю. Шеф-кухар Анатолій Добровольський поділився в Instagram порадами й рецептом запеченої скумбрії зі спеціями й без олії, яка вийде дуже соковитою, ніжною та смачною, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець білий – 1 ч. л.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Мелений коріандр – 1/2 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лимон – 20 г
  • Сіль – за смаком
  • Зелень для прикраси – 10 г

  • Спосіб приготування:

    1. Помийте рибу, розділіть її на філе.
    2. Добре протріть філе паперовим рушником.
    3. Гострим ножем зробіть надрізи з боку шкіри.
    4. В окремій мисці змішайте паприку, прованські трави, білий перець, мелений коріандр.
    5. Скумбрію посоліть з обох сторін, добре натріть, також присипте спеціями.
    6. Застеліть пергамент, викладіть рибу шкірою вгору.
    7. Роздавіть часник, покладіть на рибу, лимон поріжте й також покладіть зверху.
    8. Поставте деко з рибою на 10-15 хвилин у духовку при 200 С. Подавайте страву найкраще гарячою, з овочами.

Ви могли це не знати! ТОП-4 популярні продукти, які закупорюють артерії та заважають схуднути

п’ятниця, 26 грудень 2025, 19:05

Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...

Цей бульйон як отрута. Деякі експерти стверджують, що він містить паразитів

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:44

Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...