Як приготувати тісто для пельменів і який продукт може все зіпсувати

Пельменне тісто, як і всяка інша страва, має свої секрети. Можна просто діяти за рецептом, а можна експериментувати та виключити щось зайве. Розкажемо, як приготувати правильне тісто та який інгредієнт може все зіпсувати, передають Патріоти України.

Скільки солі класти в тісто

Питання цікаве. Напевно, рівно стільки, скільки вказано у рецепті, та насправді ні. Сіль в тісто класти не потрібно.

Саме через сіль пельмені розварюються. Краще покласти трохи більше солі у воду при варінні пельменів, щоб вони не вийшли прісними.

Крім того, тісто повинне полежати у спокої не менше години, перш ніж його розказати.

Завдяки цьому маса вийде більш однорідною та податливою.

Для приготування потрібно:

  • 4 склянки борошна;
  • 2/3 склянки теплої води;
  • 2 яйця;
  • 1/3 склянки олії.

Як готувати

Начинка в пельменях може бути з різного м’яса. До того ж це тісто ідеально підійде для приготування вареників із овочами чи ягодами.

Отже, висипаємо в глибоку миску борошно і робимо в центрі гірки, що утворилася, заглиблення. Сюди вбиваємо курячі яйця.

Беремо 2/3 склянки теплої води і додаємо в нього 1/3 олії, перемішуємо і вливаємо в майбутнє тісто.

Тепер ретельно перемішуємо вміст миски до утворення однорідної маси.

Викладаємо його на стіл і місимо доти, доки воно не стане гладким і не перестане липнути до рук.

Якщо все зробити правильно, то на це піде не більше ніж 5 хвилин.

Потім прибираємо тісто на годину, після чого приступаємо до ліплення пельменів.

Секрети смаження ідеального м’яса

п’ятниця, 18 квітень 2025, 18:12

Якщо ви хочете просмажити м’ясо, що буде ідеальним з усіх сторін і головне у середині, то зафіксуйте ці поради. Ваша страва буде вишуканою, мов із ресторану, передають Патріоти України. Якщо ви хочете зробити м’ясо, щоб воно було ароматним та мало темн...

Який простий продукт допоможе зробити котлети соковитішими і ніжнішими

п’ятниця, 18 квітень 2025, 17:05

Будь-яка господиня намагатиметься зробити котлети смачнішими, соковитішими, пишними, такими, що тануть у роті, передають Патріоти України. Для того, щоб цього досягти, доводиться експериментувати з різними компонентами, які не входять до класичної реце...