Як приготувати тісто для пельменів і який продукт може все зіпсувати

Пельменне тісто, як і всяка інша страва, має свої секрети. Можна просто діяти за рецептом, а можна експериментувати та виключити щось зайве. Розкажемо, як приготувати правильне тісто та який інгредієнт може все зіпсувати, передають Патріоти України.

Скільки солі класти в тісто

Питання цікаве. Напевно, рівно стільки, скільки вказано у рецепті, та насправді ні. Сіль в тісто класти не потрібно.

Саме через сіль пельмені розварюються. Краще покласти трохи більше солі у воду при варінні пельменів, щоб вони не вийшли прісними.

Крім того, тісто повинне полежати у спокої не менше години, перш ніж його розказати.

Завдяки цьому маса вийде більш однорідною та податливою.

Для приготування потрібно:

  • 4 склянки борошна;
  • 2/3 склянки теплої води;
  • 2 яйця;
  • 1/3 склянки олії.

Як готувати

Начинка в пельменях може бути з різного м’яса. До того ж це тісто ідеально підійде для приготування вареників із овочами чи ягодами.

Отже, висипаємо в глибоку миску борошно і робимо в центрі гірки, що утворилася, заглиблення. Сюди вбиваємо курячі яйця.

Беремо 2/3 склянки теплої води і додаємо в нього 1/3 олії, перемішуємо і вливаємо в майбутнє тісто.

Тепер ретельно перемішуємо вміст миски до утворення однорідної маси.

Викладаємо його на стіл і місимо доти, доки воно не стане гладким і не перестане липнути до рук.

Якщо все зробити правильно, то на це піде не більше ніж 5 хвилин.

Потім прибираємо тісто на годину, після чого приступаємо до ліплення пельменів.

Це може здивувати! Як щоденна склянка апельсинового соку впливає на наш організм

субота, 6 грудень 2025, 5:40

Для більшості людей апельсиновий сік звичайний напій. Але дослідники все частіше доводять, що він виконує більше функцій, ніж просте втамування спраги, передають Патріоти України. Результати нещодавнього дослідження засвідчили, що регулярне вживання а...

Це така смакота! Качині ніжки зі сливами у пиві - справжня магія на святковому столі

п’ятниця, 5 грудень 2025, 11:45

Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...