Як приготувати тісто для пельменів і який продукт може все зіпсувати

Пельменне тісто, як і всяка інша страва, має свої секрети. Можна просто діяти за рецептом, а можна експериментувати та виключити щось зайве. Розкажемо, як приготувати правильне тісто та який інгредієнт може все зіпсувати, передають Патріоти України.

Скільки солі класти в тісто

Питання цікаве. Напевно, рівно стільки, скільки вказано у рецепті, та насправді ні. Сіль в тісто класти не потрібно.

Саме через сіль пельмені розварюються. Краще покласти трохи більше солі у воду при варінні пельменів, щоб вони не вийшли прісними.

Крім того, тісто повинне полежати у спокої не менше години, перш ніж його розказати.

Завдяки цьому маса вийде більш однорідною та податливою.

Для приготування потрібно:

  • 4 склянки борошна;
  • 2/3 склянки теплої води;
  • 2 яйця;
  • 1/3 склянки олії.

Як готувати

Начинка в пельменях може бути з різного м’яса. До того ж це тісто ідеально підійде для приготування вареників із овочами чи ягодами.

Отже, висипаємо в глибоку миску борошно і робимо в центрі гірки, що утворилася, заглиблення. Сюди вбиваємо курячі яйця.

Беремо 2/3 склянки теплої води і додаємо в нього 1/3 олії, перемішуємо і вливаємо в майбутнє тісто.

Тепер ретельно перемішуємо вміст миски до утворення однорідної маси.

Викладаємо його на стіл і місимо доти, доки воно не стане гладким і не перестане липнути до рук.

Якщо все зробити правильно, то на це піде не більше ніж 5 хвилин.

Потім прибираємо тісто на годину, після чого приступаємо до ліплення пельменів.

ТОП-4 неочевидні помилки, через які котлети будуть несмачними

неділя, 1 червень 2025, 17:12

Котлети є дуже поширеною стравою, але не всі кулінари можуть похвалитися тим, що вона завжди виходить ідеальною. Іноді ми несвідомо робимо грубі помилки, через які якість м’ясного продукту стає значно нижчою. Які недоліки призводять до провалу на кухні...

Є нюанси: Що буде, якщо їсти огірки щодня - позивтивні і негативні наслідки

неділя, 1 червень 2025, 12:30

Їсти огірки щодня — загалом корисно, але є кілька нюансів, про які варто знати, передають Патріоти України. Якщо немає індивідуальної непереносимості або медичних протипоказань, огірки можна їсти щодня — це корисний і освіжаючий продукт, який підтримує...