Як приготувати тісто для піци, яке можна зберігати в морозилці місяцями

Обожнюєте тоненьке тісто у піці, що подають у кафе? Тоді цей рецепт вам точно сподобається. Не тільки піцу, а й пиріжки чи рулети можна готувати – універсальне та просте в приготуванні, передають Патріоти України.

Подробиці

Для тіста треба взяти:

600 г просіяного борошна

1 ч.л. солі

8 г живих (мокрих) дріжджів

25 г цуру або навіть меду

450 мл теплої води

2 ст.л. олії

Як готувати тісто:

Просійте борошно і змішайте з сіллю та солодким інгредієнтом (медом або цукром). Додайте дріжджі та теплу воду (головне, щоб не окріп). Воду вливайте у декілька підходів, щоб тісто не було “забитим” та глевким. Після цього додайте олію, змастіть також нею руки та вимішуйте протягом 5 хвилин, доки тісто не буде липнути. Накрийте харчовою плівкою і залиште “відпочити” на 15 хвилин. Готово!

У холодильнику тісто може зберігатися протягом 3 днів, а в морозильній камері – до 3 місяців.

Пропорція розрахована на 4 піци діаметром 40 см.

Начинку обирайте на свій смак і готуйте піцу, мов із піцерії!

Чому при варінні яєць не можна додавати у воду оцет

вівторок, 25 березень 2025, 16:09

У Мережі можна натрапити на масу порад, як корисних, так і не дуже. У результаті господарям доводиться набивати гулі на помилках, яких можна було б уникнути. Так, досить часто на просторах інтернету можна зустріти рекомендацію щодо варіння яєць, переда...

ТОП-8 перевірених способів захисту круп від шкідників

вівторок, 25 березень 2025, 11:12

Тривале зберігання круп – ризик появи шкідників. Якщо вони виявляться, крупи будуть зіпсовані і їх не вдасться використовувати для приготування. Щоб попередити псування круп, є ряд запобіжних заходів, якими не варто нехтувати, передають Патріоти Україн...