Як приготувати тісто, з яким пиріжки виходять м’якими та повітряними

М’які та ароматні пиріжки з хрусткою скоринкою – це чудовий додаток до перекусу, передають Патріоти України.

Ще краще, якщо це печені пиріжки без жиру та олії, а тісто тонке та повітряне. Таке частування точно нікого не залишить байдужим.

Подробиці

Але деякі господині стикаються з проблемою, коли м’яка випічка тільки в перший день, а на другий день вона стає гумовою.

Тут все залежить від тіста. Якщо приготувати його правильно, то пиріжки будуть довго м’якими та ніжними.

Як готувати

Для початку слід змішати столову ложку сухих дріжджів та цукру з 5 літрами теплого молока та столовою ложкою цукру. Цю суміш треба накрити харчовою плівкою і залишити на якийсь час у теплому місці.

Вже за 15 хвилин можна працювати далі. Але спершу зайнятись приготуванням другої частини тіста.

Для цього треба змішати 300 мл кефіру кімнатної температури з 2 яйцями, 80 мл рослинної олії та щіпкою солі.

Потім треба з’єднати дві суміші і додати до них 600 грамів борошна.

Тісто, що вийшло, потрібно залишити на годину в теплому місці, а потім злегка пом’яти його і дати настоятися ще 15 хвилин.

Після цього можна формувати пиріжки і додавати до них начинку.

Випікати їх слід близько 20 хвилин за 180 градусів.

Тільки факти: Що буде, якщо їсти по два ябука кожного дня

неділя, 22 червень 2025, 19:09

Їсти по два яблука щодня загалом дуже корисно для здоров’я, ось що може статися, передають Патріоти України. Але:

Не робіть так! Через яку поширену помилку печінка виходить жорсткою

неділя, 22 червень 2025, 17:14

Деякі господині рідко готують печінку з однієї простої причини: субпродукт рідко виходить м’яким і смачним. Однак продукт сам по собі не є жорстким: якщо печінку правильно підготувати, вона завжди виходить апетитною, передають Патріоти України. Тому ва...