
М’які та ароматні пиріжки з хрусткою скоринкою – це чудовий додаток до перекусу, передають Патріоти України.
Ще краще, якщо це печені пиріжки без жиру та олії, а тісто тонке та повітряне. Таке частування точно нікого не залишить байдужим.
Але деякі господині стикаються з проблемою, коли м’яка випічка тільки в перший день, а на другий день вона стає гумовою.
Тут все залежить від тіста. Якщо приготувати його правильно, то пиріжки будуть довго м’якими та ніжними.
Як готувати
Для початку слід змішати столову ложку сухих дріжджів та цукру з 5 літрами теплого молока та столовою ложкою цукру. Цю суміш треба накрити харчовою плівкою і залишити на якийсь час у теплому місці.
Вже за 15 хвилин можна працювати далі. Але спершу зайнятись приготуванням другої частини тіста.
Для цього треба змішати 300 мл кефіру кімнатної температури з 2 яйцями, 80 мл рослинної олії та щіпкою солі.
Потім треба з’єднати дві суміші і додати до них 600 грамів борошна.
Тісто, що вийшло, потрібно залишити на годину в теплому місці, а потім злегка пом’яти його і дати настоятися ще 15 хвилин.
Після цього можна формувати пиріжки і додавати до них начинку.
Випікати їх слід близько 20 хвилин за 180 градусів.
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...
Експерти кажуть, що більшість любителів кави не знають, як довго кофеїн залишається в організмі, передають Патріоти України. Якщо ви любите чіткі відповіді, вам може не сподобатися відповідь на питання «як „пізно“ вже занадто пізно для кави?». Не завжд...