Сирники — вони бажана солодка страва на столі у будній чи вихідний день. І критеріями їх якості є пишність та висота. Не завжди виходять саме такі, як хотілося б. Є кілька кулінарних хитрощів, які допоможуть раз і назавжди вирішити питання вдалих сирників, передають Патріоти України.
Кисломолочний сир може бути вологим, а це може зашкодити структурі тіста. В цьому випадку варто перед приготуванням позбутись зайвої рідини. Можете покласти на деякий час сир у друшляк, щоб стекла сироватка.
Потрібно дотримуватись кулінарних пропорцій, які подані в рецепті. Вони є запорукою правильної консистенції. На кожні 0,4 кг сиру беруть 1 яйце, 40 г цукру та 2,5 ст.л. борошна. Пшеничне можна замінювати рисовим або манкою.
До речі, щодо цукру. Його не рекомендують класти більше норми. Сирники будуть текти солодким сиропом, що буде заважати їх смажити. Цукор робить тісто рідкішим. Це стосується і яєць.
Якщо ви готуєте сирники з манкою, дотримуйтесь пропорцій. Як було сказано, варто брати біля 2 столових ложок. Після додавання дайте манці з тістом повзаємодіяти. Залиште тісто на 15-20 хвилин, а потім починайте смажити сирники.
Обвалювати в борошні сирники варто наприкінці, коли формуєте. Спершу зробіть їх високими, а потім обережно викладіть на сковороду з маслом. Вогонь має бути слабким. Сковороду беріть із товстим дном. На тонших будуть швидко підгорати.
Якщо хочете приготувати сирники без масла. Тоді злегка обсмажте на мінімальній кількості масла чи олії, щоб утворилась скоринка, та переставляйте в духовку допікатись.
Ці лайфхаки допоможуть приготувати смачні та високі сирники. Вони будуть апетитні з золотистою скоринкою. Смачного!
Смажене яйце - проста та швидка страва, яка може стати справжнім шедевром, якщо знати один маленький секрет. Додайте у сковороду жменю свіжих трав перед тим, як розбити яйце, і ваш сніданок заграє новими смаками та текстурами, передають Патріоти Україн...
Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...