Як приготувати запіканку з картоплі та гарбуза, щоб вона стала вашою коронною стравою

Полюбити овочі можна. Якщо ви не є їх прихильником, спробуйте приготувати з них запіканку. Це буде вдала ідея для легкої вечері, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • картопля – 700 г;
  • гарбуз – 500 г;
  • твердий сир – 200 г;
  • сметана – 300 г;
  • олія – 2 ст.л.;
  • прянощі;
  • сіль, перець.

Як приготувати запіканку

Картоплю потрібно нарізати кружальцями. Гарбуз натріть на тертці. Форми для запіканки змастіть олією. Викладіть шарами овочі.

Сметану посоліть, додайте пряні трави, ложку води. Вилийте на овочі. Страву посипте сиром. Відправляйте запікатись в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Просто готувати, доступні продукти, мінімум затраченого часу – ідеальна страва. Смачного!

Є секрет! Як зварити яйця, щоб вони не потріскалися й гарно чистилися

четвер, 6 лютий 2025, 13:00

Кожна господиня хоче зварити яйця, щоб вони не потріскалися під час кипіння. Але не завжди так виходить, передають Патріоти України. У чому ж причина? Перед тим, як варити яйця, дістаньте їх із холодильника. Нехай вони нагріються до кімнатної температу...

Не робіть помилок! Названо інгредієнти, які не можна додавати в котлети

четвер, 6 лютий 2025, 12:00

Соковиті домашні котлети – улюблена страва багатьох. Але навіть досвідчені господині можуть припуститися помилок, які зіпсують смак і консистенцію цієї страви. Деякі інгредієнти, які здаються звичними, насправді можуть зробити котлети сухими, жорсткими...