Як приготувати запіканку з картоплі та гарбуза, щоб вона стала вашою коронною стравою

Полюбити овочі можна. Якщо ви не є їх прихильником, спробуйте приготувати з них запіканку. Це буде вдала ідея для легкої вечері, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • картопля – 700 г;
  • гарбуз – 500 г;
  • твердий сир – 200 г;
  • сметана – 300 г;
  • олія – 2 ст.л.;
  • прянощі;
  • сіль, перець.

Як приготувати запіканку

Картоплю потрібно нарізати кружальцями. Гарбуз натріть на тертці. Форми для запіканки змастіть олією. Викладіть шарами овочі.

Сметану посоліть, додайте пряні трави, ложку води. Вилийте на овочі. Страву посипте сиром. Відправляйте запікатись в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Просто готувати, доступні продукти, мінімум затраченого часу – ідеальна страва. Смачного!

Ви могли це не знати! Чим не можна закушувати коньяк і чому

п’ятниця, 26 грудень 2025, 8:45

Коньяк - це міцний напій із насиченим смаком, тому закуски до нього обирають так, щоб вони підкреслювали аромат і не перебивали його. Тому деякі продукти їсти у поєднанні з коньяком не можна, передають Патріоти України. Наприклад, часто на застіллях лю...

Цей жир знижує тиск і захищає серце - особливо корисний після 60 років

п’ятниця, 26 грудень 2025, 8:12

Оливкова олія може допомогти знизити артеріальний тиск і підтримати здоров’я серця, особливо у людей похилого віку. Фахівці зазначають: щоденне вживання 1–2 столових ложок оливкової олії першого віджиму замість насичених жирів позитивно впливає на суди...