Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України.

Подробиці

Фета має ніжну текстуру, яка не тримає форму, якщо різати швидко й без дотримання базових рекомендацій.

Для того, щоб фету було легко порізати, зверніть увагу на ніж. Він має бути гострим та чистим. Після кожного надрізу витирайте лезо паперовим рушником або ж об хліб. Його тоді смачно з’їсти можна в очікуванні салату і свята.

Щоб у салаті фета не розлізлася, додавайте її наприкінці, не перемішуйте. При подачі на стіл естетично буде гарно виглядати і смакувати, якщо сир не розлізеться по всім овочам відразу.

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...