
Рис часто готують на гарнір. Його подають із рибними, м’ясними, овочевими стравами. До нього дуже добре підходять підливи та соуси. Іноді після трапези лишається частина гарніру, яку на наступний день можна розігріти. Як це зробити, щоб він став розсипчастим, а не зліплений в одну грудку, передають Патріоти України.
На сковороді потрібно розігріти масло і викласти туди рис. Візьміть виделку, а не лопатку, щоб ретельно розбити всі грудки. В процесі перемішування рис буде вбирати масло. Якщо бачите зайву сухість, додайте трохи бульйону або води. Все, ваш гарнір готовий до подачі на стіл.
Якщо на сковороді не хочете розігрівати гарнір, можна це зробити у мікрохвильовці. Берете глибоку миску, яку можна ставити в таку техніку. Також ретельно розбиваєте грудки виделкою. Після цього накриваєте спеціальною кришкою або іншою тарілкою, ставите в мікрохвильовку на 1 хвилину при максимальній потужності. Далі кришку треба зняти та ще прогріти ще 2 хвилини.
Рис викладають на лист (деко), який має бути змащений маслом. Розподіліть гарнір по поверхні, розбиваючи грудки. Чим ретельніше це буде зроблено, тим кращий буде результат. Трохи підлийте води або бульйону. Буквально декілька столових ложок. Накрийте деко фольгою та прогрійте рис протягом 10 хвилин.
Ці способи допоможуть розігріти рис та зробити його апетитним для повторної трапези. Враховуючи, що в процесі було додано масло та бульйон, то гарнір стає вдвічі смачнішим.
Опеньки посідають особливе місце серед лісових дарів як одні з найпопулярніших і найулюбленіших грибів для тих, хто збирає їх восени. Їх високо цінують за приємний смак, універсальність у кулінарії та високу поживну цінність. Сезон збору опеньок щороку...
Хоча молоко є джерелом кальцію та вітамінів, експерти наголошують, що не всім воно корисне. Деяким людям від цього продукту може бути лише шкода, передають Патріоти України. Кому слід уникати молока:. Експерти радять обирати альтернативні джерела кальц...