Рис часто готують на гарнір. Його подають із рибними, м’ясними, овочевими стравами. До нього дуже добре підходять підливи та соуси. Іноді після трапези лишається частина гарніру, яку на наступний день можна розігріти. Як це зробити, щоб він став розсипчастим, а не зліплений в одну грудку, передають Патріоти України.
На сковороді потрібно розігріти масло і викласти туди рис. Візьміть виделку, а не лопатку, щоб ретельно розбити всі грудки. В процесі перемішування рис буде вбирати масло. Якщо бачите зайву сухість, додайте трохи бульйону або води. Все, ваш гарнір готовий до подачі на стіл.
Якщо на сковороді не хочете розігрівати гарнір, можна це зробити у мікрохвильовці. Берете глибоку миску, яку можна ставити в таку техніку. Також ретельно розбиваєте грудки виделкою. Після цього накриваєте спеціальною кришкою або іншою тарілкою, ставите в мікрохвильовку на 1 хвилину при максимальній потужності. Далі кришку треба зняти та ще прогріти ще 2 хвилини.
Рис викладають на лист (деко), який має бути змащений маслом. Розподіліть гарнір по поверхні, розбиваючи грудки. Чим ретельніше це буде зроблено, тим кращий буде результат. Трохи підлийте води або бульйону. Буквально декілька столових ложок. Накрийте деко фольгою та прогрійте рис протягом 10 хвилин.
Ці способи допоможуть розігріти рис та зробити його апетитним для повторної трапези. Враховуючи, що в процесі було додано масло та бульйон, то гарнір стає вдвічі смачнішим.
Зі звичайних інгредієнтів і завдяки простим діям виходить справжній делікатес, передають Патріоти України. Економні господині підрахували, що приготувати паштет з курячої печінки значно дешевше ніж придбати магазинний. А на смак – значно смачніший. Го...
Ці кулінарні трюки допоможуть зварити смачну картоплю навіть без додавання вершкового масла, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Традиційно під час приготування картоплі додається вершкове масло, це робить страву насиченою, ароматною та ніж...