Як шеф-кухарі готують смачний і красивий печінковий торт


Гості, покуштувавши цей печінковий торт обов’язково попросять рецепт, адже про нього поки що знають далеко не всі. Печінковий торт – незабутня класика застіль, але досвідчені кулінари покращили рецепт, завдяки чому закуска стала ще смачнішою, передають Патріоти України.

Складові для «коржів»:

  • куряча печінка – 0,5 кг;
  • гречка – 80 г;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • курячі яйця – 3 штуки;
  • сіль – ½ чайної ложки;
  • сушений часник – ½ чайної ложки;
  • чорний мелений перець;
  • борошно – 2-3 столові ложки;
  • олія – столова ложка.

Для начинки:

  • печериці – 0,4 кг;
  • цибуля – цибулина;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • помідори чері (для прикраси).

Для соусу:

  • кріп;
  • часник – 5 зубчиків;
  • солодкий соус чилі – 2 столові ложки;
  • майонез – 3-4 столові ложки.

Покрокове приготування

1. Починають приготування страви з перемелювання курячої печінки та цибулі. Для цього знадобиться блендер чи м’ясорубка.

2. Печінкову масу змішують з яйцями та спеціями. Також, до неї домішують часник, сіль та чорний перець. Потім додають гречку, підсипають борошно і вливають олію. Усі компоненти акуратно перемішують.

3. “Тісто” переливають на деко. Його рівномірно розподіляють по поверхні і ставлять у духову шафу, розігріту до 180 градусів, на 10-12 хвилин. Готовий «корж» дістають із духовки та чекають, поки він охолоне.

4. Далі готують прошарок: обсмажують до м’якості цибулю та печериці. У процесі приготування інгредієнти солять і перчать.

5. Потім настає час приготування соусу: дрібно рубають кріп, натирають часник, додають майонез і солодкий соус чилі.

6. Після остигання корж нарізають на рівні частини. Повинно вийти 3-4 шт. Із них збирають торт. Перший корж змащують соусом, викладають на нього грибну засмажку та повторюють так далі.

7. На верхній корж наносять соус, а потім прикрашають його помідорами чері та викладають зелень. Перед подачею торт ставлять у холодильник на 2 години.

Лише спробуйте! Один продукт, який зробить м’ясо і рибу набагато смачнішими

вівторок, 7 січень 2025, 0:30

Багато людей вважають, що страва з м’яса або риби, яка була приготовлена шеф-кухарем, набагато смачніша за домашню вечерю. Найчастіше це справді так, але причина криється не як продукт або рецепт приготування, хоча вони, без сумніву, впливають на резул...

Є секрети! Яку обрати воду та яка найкраща температура для приготування кави

понеділок, 6 січень 2025, 23:56

Якість води дуже впливає на смак кави, тож якщо ви хочете, щоб ваш напій був смачним, звертайте на це увагу. А якщо ви любите заварювати каву ручними методами, тоді ще й корисно буде знати, яка має бути температура води під час її приготування, передаю...