Як швидко і красиво розібратись з курячим філе: Прості і смачні котлети в духовці або на пательні

Куряче філе - не тільки швидкий у приготуванні, а й смачний, а також корисний продукт.

Найніжніша філейна частина курочки вважається рекордсменом за вмістом тваринного білка. Речовина необхідна для будівництва клітин організму, до того ж, позитивно впливає на м'язову масу людини. Філе містить велику кількість вітамінів групи B, особливо - В2, який підтримує високий рівень гемоглобіну в крові.

Раніше ми розповідали,що приготувати з кабачків, а сьогодні поділимося рецептами страв з курячого філе.

Курячі котлети

Курячі котлети" як у бабусі " / ua.depositphotos.com

Апетитні, соковиті, хрусткі - навіть таких епітетів недостатньо, щоб описати неповторний смак курячих котлет за нашим рецептом. У духовці або на сковороді, з фаршу або рубані - вибирайте на ваш смак.

Для того, щоб котлети вийшли з першого разу, краще купити філе і зробити з нього фарш, а не купувати готовий.

Котлети з курячого фаршу – ніжні й просто тануть у роті. Їх смажать, готують на пару, в духовці й подають до будь-якого гарніру.

Філе для них можна пропустити через м'ясорубку, а можна порубати ножем – у результаті вийдуть соковиті котлетки.

Котлети із курячого філе

  • Куряче філе - 300 г
  • Цибуля - 100 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Манка - 2 ст. л.
  • Сметана 20% жирності - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 50 г
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль - за смаком
  • Спеції сухі - за смаком
  • Кріп - 10 г
  • Панірувальні сухарі - 40 г
  • Рослинна олія - 50 г

Куряче філе нарізати шматочками, цибулю очистити і нарізати на 4 частини. Подрібнити все у блендері.

Додати яйце, сметану, манку, подрібнений часник, спеції та сіль. Перемішати вміст виделкою або ложкою. Залишити фарш настоятися в холодильнику на 15 хвилин.

Дістати фарш з холодильника, ще раз добре перемішати. Мокрими руками взяти трохи фаршу, приплюснути його в коржик, покласти в середину шматочок вершкового масла і за бажанням подрібнений свіжий кріп. Защипнути краї й сформувати котлети (виходить 5 середніх за розміром котлет). Рясно обваляти котлети в панірувальних сухарях.

Розігріти на сковороді олію й викласти котлети. Смажити з одного боку на повільному вогні 5-7 хвилин. Потім стільки ж з іншого боку.

Рубані курячі котлети з майонезом

  • Куряче філе - 300 г
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Спеції - за смаком
  • Рослинна олія - для смаження

Куряче філе промити й обсушити. Потім нарізати на дуже маленькі шматочки. Щоб було легше нарізати, м'ясо можна трохи заморозити.

Додати до м'яса яйце і дрібно нарізану цибулю (її можна навіть натерти на великій тертці).

Додати крохмаль, майонез, сіль, чорний мелений перець та улюблені спеції. Добре вимішати отриманий фарш. Залишити його на 20 хвилин.

У сковороду налити трохи олії та добре її розігріти. Ложкою викладати фарш на сковороду, формуючи котлети. Обсмажувати котлети на невеликому вогні з одного боку, а потім перевернути на інший.

Курячі котлети в духовці

  • Куряче філе - 500 г
  • Картопля - 1 шт.
  • Плавлений сир - 1 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Трави сушені - за бажанням
  • Білок курячий - 1 шт.
  • Рослинна олія - 0,5 ст. л.
  • Панірувальні сухарі - за бажанням

Курячі грудинки дрібно порубати ножем або подрібнити в блендері.

Натерти на тертці картоплю і плавлений сир (його варто попередньо заморозити). Додати картоплю та сир до подрібненої курятини. Посолити і поперчити фарш, додати спеції за смаком.

Змастити форму для запікання невеликою кількістю олії.

Змоченими у воді руками сформувати з фаршу котлетки.

Жовтки відокремити від білків. Білки збити. Збитим білком змастити поверхню котлет. За бажанням можна обваляти котлети в панірувальних сухарях із хлібної крихти.

Відправити котлети у розігріту до 200°С духовку і випікати до золотистої скоринки, 13-15 хвилин з одного боку. Потім перевернути, змастити їх збитим білком зі зворотного боку й випікати ще 13-15 хвилин.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...