Раніше ми розповідали,що приготувати з кабачків, а сьогодні поділимося рецептами страв з курячого філе.
Апетитні, соковиті, хрусткі - навіть таких епітетів недостатньо, щоб описати неповторний смак курячих котлет за нашим рецептом. У духовці або на сковороді, з фаршу або рубані - вибирайте на ваш смак.
Для того, щоб котлети вийшли з першого разу, краще купити філе і зробити з нього фарш, а не купувати готовий.
Котлети з курячого фаршу – ніжні й просто тануть у роті. Їх смажать, готують на пару, в духовці й подають до будь-якого гарніру.
Філе для них можна пропустити через м'ясорубку, а можна порубати ножем – у результаті вийдуть соковиті котлетки.
Куряче філе нарізати шматочками, цибулю очистити і нарізати на 4 частини. Подрібнити все у блендері.
Додати яйце, сметану, манку, подрібнений часник, спеції та сіль. Перемішати вміст виделкою або ложкою. Залишити фарш настоятися в холодильнику на 15 хвилин.
Дістати фарш з холодильника, ще раз добре перемішати. Мокрими руками взяти трохи фаршу, приплюснути його в коржик, покласти в середину шматочок вершкового масла і за бажанням подрібнений свіжий кріп. Защипнути краї й сформувати котлети (виходить 5 середніх за розміром котлет). Рясно обваляти котлети в панірувальних сухарях.
Розігріти на сковороді олію й викласти котлети. Смажити з одного боку на повільному вогні 5-7 хвилин. Потім стільки ж з іншого боку.
Куряче філе промити й обсушити. Потім нарізати на дуже маленькі шматочки. Щоб було легше нарізати, м'ясо можна трохи заморозити.
Додати до м'яса яйце і дрібно нарізану цибулю (її можна навіть натерти на великій тертці).
У сковороду налити трохи олії та добре її розігріти. Ложкою викладати фарш на сковороду, формуючи котлети. Обсмажувати котлети на невеликому вогні з одного боку, а потім перевернути на інший.
Курячі грудинки дрібно порубати ножем або подрібнити в блендері.
Натерти на тертці картоплю і плавлений сир (його варто попередньо заморозити). Додати картоплю та сир до подрібненої курятини. Посолити і поперчити фарш, додати спеції за смаком.
Змастити форму для запікання невеликою кількістю олії.
Змоченими у воді руками сформувати з фаршу котлетки.
Жовтки відокремити від білків. Білки збити. Збитим білком змастити поверхню котлет. За бажанням можна обваляти котлети в панірувальних сухарях із хлібної крихти.
Відправити котлети у розігріту до 200°С духовку і випікати до золотистої скоринки, 13-15 хвилин з одного боку. Потім перевернути, змастити їх збитим білком зі зворотного боку й випікати ще 13-15 хвилин.
Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...
Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...