Раніше ми розповідали,що приготувати з кабачків, а сьогодні поділимося рецептами страв з курячого філе.
Апетитні, соковиті, хрусткі - навіть таких епітетів недостатньо, щоб описати неповторний смак курячих котлет за нашим рецептом. У духовці або на сковороді, з фаршу або рубані - вибирайте на ваш смак.
Для того, щоб котлети вийшли з першого разу, краще купити філе і зробити з нього фарш, а не купувати готовий.
Котлети з курячого фаршу – ніжні й просто тануть у роті. Їх смажать, готують на пару, в духовці й подають до будь-якого гарніру.
Філе для них можна пропустити через м'ясорубку, а можна порубати ножем – у результаті вийдуть соковиті котлетки.
Куряче філе нарізати шматочками, цибулю очистити і нарізати на 4 частини. Подрібнити все у блендері.
Додати яйце, сметану, манку, подрібнений часник, спеції та сіль. Перемішати вміст виделкою або ложкою. Залишити фарш настоятися в холодильнику на 15 хвилин.
Дістати фарш з холодильника, ще раз добре перемішати. Мокрими руками взяти трохи фаршу, приплюснути його в коржик, покласти в середину шматочок вершкового масла і за бажанням подрібнений свіжий кріп. Защипнути краї й сформувати котлети (виходить 5 середніх за розміром котлет). Рясно обваляти котлети в панірувальних сухарях.
Розігріти на сковороді олію й викласти котлети. Смажити з одного боку на повільному вогні 5-7 хвилин. Потім стільки ж з іншого боку.
Куряче філе промити й обсушити. Потім нарізати на дуже маленькі шматочки. Щоб було легше нарізати, м'ясо можна трохи заморозити.
Додати до м'яса яйце і дрібно нарізану цибулю (її можна навіть натерти на великій тертці).
У сковороду налити трохи олії та добре її розігріти. Ложкою викладати фарш на сковороду, формуючи котлети. Обсмажувати котлети на невеликому вогні з одного боку, а потім перевернути на інший.
Курячі грудинки дрібно порубати ножем або подрібнити в блендері.
Натерти на тертці картоплю і плавлений сир (його варто попередньо заморозити). Додати картоплю та сир до подрібненої курятини. Посолити і поперчити фарш, додати спеції за смаком.
Змастити форму для запікання невеликою кількістю олії.
Змоченими у воді руками сформувати з фаршу котлетки.
Жовтки відокремити від білків. Білки збити. Збитим білком змастити поверхню котлет. За бажанням можна обваляти котлети в панірувальних сухарях із хлібної крихти.
Відправити котлети у розігріту до 200°С духовку і випікати до золотистої скоринки, 13-15 хвилин з одного боку. Потім перевернути, змастити їх збитим білком зі зворотного боку й випікати ще 13-15 хвилин.
Лимони додають у чай, у тісто пирогів чи тістечок. В ньому безліч корисних для здоров’я речовин. Цитруси зміцнюють імунітет та допомагають від застуди. Чи безпечно використовувати магазинні лимони разом із шкіркою, передають Патріоти України. Магазинні...
Прихильники здорового способу харчування категорично відмовляються від майонезу, вважаючи його справжнім злом. Якщо говорити про магазинний, в ньому дійсно багато хімічних домішок, калорій. Спробуйте піти іншим шляхом. Приготуйте домашній майонез. Ви з...