Як швидко і красиво розібратись з курячим філе: Прості і смачні рецепти в духовці

Куряче філе - не тільки швидкий у приготуванні, а й смачний, а також корисний продукт.

Найніжніша філейна частина курочки вважається рекордсменом за вмістом тваринного білка. Речовина необхідна для будівництва клітин організму, до того ж, позитивно впливає на м'язову масу людини. Філе містить велику кількість вітамінів групи B, особливо - В2, який підтримує високий рівень гемоглобіну в крові

Раніше ми розповідали, як з найкращого шматка курячого м'яса зробити неповторні котлетки. Тепер про не менш зікаве блюдо з того ж самого філе

Куряча грудка в духовці

Дієтичне блюдо, яке можуть дозволити собі навіть ті, хто сидить на дієті. Соковита куряча грудка, запечена у вершках і спеціях або ж варіація "під шубою" - дайте волю своїй фантазії не відмовляйте собі ні в чому.

Витратити мінімум часу, але отримати максимум задоволення можна, якщо знати, як приготувати курячу грудку в духовці. Виходить смачною, апетитною та святковою стравою. Таке м'ясо має ніжний смак і приємний аромат. Воно прикрасить собою будь-який стіл і задовольнить найвибагливіші смаки гостей.

Соковита куряча грудинка в духовці

  • Філе курячої грудки - 250 г
  • Масло вершкове - 15 г
  • Олія для смаження - 2 ст. л.

Для маринаду

  • Олія - 2 ст. л.
  • Соус соєвий - 2 ст. л.
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 1/4 ч. л.
  • Каррі - 1/3 ч. л.
  • Часник сушений мелений - 0,5 ч. л.

Приготування маринаду. Змішати олію, соєвий соус, сіль та спеції. Опустити в маринад підготовлену курячу грудинку. Маринувати її щонайменше 20-30 хвилин.

Дістати грудинку з маринаду, добре обсушити паперовими рушниками.

Обсмажити грудинку на сковороді з обох боків до рум'яної скоринки. Якщо бажаєте отримати дієтичне м'ясо, то обсмажувати її не потрібно.

Далі курячу грудинку запікати у фользі, зі шматочком вершкового масла, 20-25 хвилин при температурі 200°С. Готову грудинку краще залишити в фользі мінімум на 5-10 хвилин або ж до повного охолодження.

Куряча грудинка, запечена у вершках

  • Куряче філе - 2 шт.
  • Вершки (22%) - 400 мл
  • Прованські трави - 1 ч. л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Оливкова олія - 1 ст. л.

Курячі грудинки потрібно натерти сіллю та перцем.

Вершки вилити у ківш з сіллю і прованськими травами, довести до кипіння.\

Викласти курячі грудинки в змащену оливковою олією форму. Залити киплячими вершками і відправити запікатися при температурі 200°С на 30 хвилин.

Трохи остудити готові грудинки у формі й можна подавати до столу.

Куряча грудинка "під шубою" в духовці

  • Курячі грудинки (філе) - 1,5 кг
  • Помідори - 2-3 шт.
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Твердий сир - близько 250 г (100 г у начинку і 150 для посипання)
  • Борошно - 1 ст.
  • Майонез - 6-7 ст. л.
  • Гірчиця - 2 ч. л.
  • Зелень свіжа (кріп, петрушка, зелена цибуля) - за смаком
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Приправи для м'яса - за смаком
  • Олія - для смаження

Розділити курячі грудинки на порційні шматочки товщиною 1-1,5 см. Кожен посолити, поперчити та посипати приправою. Злегка відбити молотком.

Відбите філе обваляти в борошні з двох боків.

У сковороді розігріти олію й обсмажити грудинки до легкого золотистого кольору.

Помідори та перець нарізати дрібними кубиками. Зелень порубати ножем. У підготовлені овочі з зеленню вичавити часник.

Додати половину натертого на великій тертці сиру.

Посолити за смаком, додати гірчицю та майонез, перемішати.

Викласти куряче філе на лист, застелений пергаментним папером. Зверху кожного шматочка філе розподілити овочеву шубку, й рясно посипати тертим сиром.

Запікати курячі грудинки в духовці, розігрітій до 200°С, упродовж 15-20 хвилин, щоб сир розплавився та підрум'янився.


ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...