
Олів'є готується досить просто, проте, процес чищення та нарізування овочів займає багато часу, якщо ви готуєте миску салату для всієї родини. Щоб спростити процес приготування, ми поділимося корисними лайфхаками, як швидко очистити картоплю від шкірки, щоб потім легко його нарізати, передають Патріоти України.
М'яка шкірка вареної картоплі погано відстає і часто рветься. Проте є один спосіб, який допоможе господаркам очистити картоплю від шкірки за лічені секунди та скоротити процес приготування салату "Олів'є".
Щоб якнайшвидше почистити овоч, зробіть ножем неглибокі надрізи посередині сирих митих картоплин, прорізаючи тільки шкірку.
Потім поставте картоплю варитися на 20-30 хвилин. Злийте окріп і залийте картоплю крижаною водою на 20-30 секунд. Після цього починайте чистити картоплю. Тримайте її двома руками, трохи стискаючи біля надрізів, "поверніть" шкірку і легко зніміть її.
Почищену картоплю ви швидко наріжете разом з рештою овочів на салат "Олів'є". Ріжте всі інгредієнти маленькими кубиками, тільки дочекайтеся, поки вони охолонуть.
Є швидкий спосіб нарізати овочі для салату "Олів'є" кубиками. Спочатку нарізаємо кружечки завтовшки 7 мм, з кожного кружечка нарізаємо соломку, а вже соломку ділимо на кубики.
Також можна використовувати кулінарне сито зі струнами або металевою сіткою для швидкого нарізування соломкою, проте після першого розрізу потрібно буде зробити другий розріз в іншій площині – тоді з соломки вийдуть кубики однакового розміру.
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...
Кухонна витяжка - незамінна річ у кожному домі, але з часом вона накопичує жир і пил. На щастя, очистити її можна без зайвого зусилля - достатньо кількох крапель простого засобу, передають Патріоти України. Фахівці радять регулярно протирати витяжку во...