Як швидко почистити відварену картоплю на салат "Олів'є" - простий та перевірений спосіб

Олів'є готується досить просто, проте, процес чищення та нарізування овочів займає багато часу, якщо ви готуєте миску салату для всієї родини. Щоб спростити процес приготування, ми поділимося корисними лайфхаками, як швидко очистити картоплю від шкірки, щоб потім легко його нарізати, передають Патріоти України.

М'яка шкірка вареної картоплі погано відстає і часто рветься. Проте є один спосіб, який допоможе господаркам очистити картоплю від шкірки за лічені секунди та скоротити процес приготування салату "Олів'є".

Щоб якнайшвидше почистити овоч, зробіть ножем неглибокі надрізи посередині сирих митих картоплин, прорізаючи тільки шкірку.

Потім поставте картоплю варитися на 20-30 хвилин. Злийте окріп і залийте картоплю крижаною водою на 20-30 секунд. Після цього починайте чистити картоплю. Тримайте її двома руками, трохи стискаючи біля надрізів, "поверніть" шкірку і легко зніміть її.

Почищену картоплю ви швидко наріжете разом з рештою овочів на салат "Олів'є". Ріжте всі інгредієнти маленькими кубиками, тільки дочекайтеся, поки вони охолонуть.

Є швидкий спосіб нарізати овочі для салату "Олів'є" кубиками. Спочатку нарізаємо кружечки завтовшки 7 мм, з кожного кружечка нарізаємо соломку, а вже соломку ділимо на кубики.

Також можна використовувати кулінарне сито зі струнами або металевою сіткою для швидкого нарізування соломкою, проте після першого розрізу потрібно буде зробити другий розріз в іншій площині – тоді з соломки вийдуть кубики однакового розміру.

Все просто! Що додати у каву, щоб вона була не лише смачною, а й надзвичайно корисною

середа, 2 квітень 2025, 6:58

Як виявилося, каву можна зробити дуже корисною для здоров’я, і для цього потрібен лише один інгредієнт. Це насіння льону. Такий секрет розкрили лікарі-дієтологи, що спеціалізуються на здоровому харчуванні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН...

ТОП-2 продукти, які зроблять фарш для котлет чи пельменів менш жирним

середа, 2 квітень 2025, 6:12

Багато господинь знає про те, що фарш повинен включати жирний компонент, щоб котлети або пельмені вийшли соковитими і смачними. Однак часом багато хто кладе компоненти “на око”, через що результат виходить незадовільним. Наприклад, можна зіткнутися з т...