Як швидко почистити відварену картоплю на салат "Олів'є" - простий та перевірений спосіб

Олів'є готується досить просто, проте, процес чищення та нарізування овочів займає багато часу, якщо ви готуєте миску салату для всієї родини. Щоб спростити процес приготування, ми поділимося корисними лайфхаками, як швидко очистити картоплю від шкірки, щоб потім легко його нарізати, передають Патріоти України.

М'яка шкірка вареної картоплі погано відстає і часто рветься. Проте є один спосіб, який допоможе господаркам очистити картоплю від шкірки за лічені секунди та скоротити процес приготування салату "Олів'є".

Щоб якнайшвидше почистити овоч, зробіть ножем неглибокі надрізи посередині сирих митих картоплин, прорізаючи тільки шкірку.

Потім поставте картоплю варитися на 20-30 хвилин. Злийте окріп і залийте картоплю крижаною водою на 20-30 секунд. Після цього починайте чистити картоплю. Тримайте її двома руками, трохи стискаючи біля надрізів, "поверніть" шкірку і легко зніміть її.

Почищену картоплю ви швидко наріжете разом з рештою овочів на салат "Олів'є". Ріжте всі інгредієнти маленькими кубиками, тільки дочекайтеся, поки вони охолонуть.

Є швидкий спосіб нарізати овочі для салату "Олів'є" кубиками. Спочатку нарізаємо кружечки завтовшки 7 мм, з кожного кружечка нарізаємо соломку, а вже соломку ділимо на кубики.

Також можна використовувати кулінарне сито зі струнами або металевою сіткою для швидкого нарізування соломкою, проте після першого розрізу потрібно буде зробити другий розріз в іншій площині – тоді з соломки вийдуть кубики однакового розміру.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...