Як швидко відварити горох без замочування і використання соди

Страви з гороху не користуються популярністю через те, що цей продукт потрібно довго варити або попередньо замочувати. Однак є спосіб, який дозволить зробити це набагато швидше. Горох вийде смачним і вам не доведеться використовувати соду, передають Патріоти України.

Подробиці

Для початку зваріть бульйон (якщо це суп) і відразу додайте горох. Після закипання зніміть піну, зменшіть вогонь і готуйте м’ясо в залежності від його сорту до готовності. Наприклад, курка – 20-30 хвилин, свинина – 30-40 хвилин, яловичина – 1,5 години.

Після зняття піни в каструлю додають 3-5 ст. л. олії.

Справа в тому, що олія на поверхні відвару утворює плівку і грає роль додаткового покриття.

Таким чином, температура в каструлі буде на кілька градусів вище, а значить, горошок звариться швидше.

Як зробити горох смачнішим

Суп або кашу можна приготувати ще смачніше, якщо замінити рослинну олію на вершкове масло. В цьому випадку суп, каша, і сам горошок насититься вершковим маслом і матимуть приємний смак.

Як приготувати тісто для пельменів і який продукт може все зіпсувати

неділя, 16 березень 2025, 12:12

Пельменне тісто, як і всяка інша страва, має свої секрети. Можна просто діяти за рецептом, а можна експериментувати та виключити щось зайве. Розкажемо, як приготувати правильне тісто та який інгредієнт може все зіпсувати, передають Патріоти України. П...

Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження на сковороді

неділя, 16 березень 2025, 11:12

Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України. Перед тим я...