Як смачно запекти молоду картоплю в духовці

Молода картопля у духовці: рецепт / unsplash

Молода картопля – це справжній хіт сезону, який полюбляє кожен із нас. Аби насолодитися ним на повну, потрібно знати лише декілька секретів.

Молода картопля з духовки – чудове доповнення до м'ясних і обідніх страв. У цієї страви просто неповторний смак та аромат, який точно повинен відчути кожен.

Рецепт запеченої молодої картоплі

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Чудовий гарнір / Фото marta-gotuje

Приготування:

  • Картоплю ретельно помийте, покладіть у каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
  • Злийте, додайте в каструлю олію і спеції та ретельно перемішайте.
  • Рівномірно перекладіть на деко, застелене папером для випікання, якщо залишилася олія, полийте нею картоплю. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25 – 30 хвилин, в залежності від розміру картоплі.

Як приготувати смачну картоплю

Обирайте картоплю однакового розміру. Перед приготуванням, відсортуйте її, щоб усунути всі м’які або пошкоджені плоди.

Молоду картоплю необхідно ретельно вимити щіткою або губкою під проточною водою. Не можна використовувати для цього жодних миючих засобів.

А ви це знали? Що картопля робить з вашим здоров’ям

субота, 12 квітень 2025, 6:30

Картопля – один із найпоширеніших продуктів у світі, який одночасно вважають і корисним, і шкідливим. Вона входить до щоденного раціону мільйонів людей, проте часто стає об’єктом суперечок серед дієтологів, передають Патріоти України. Чи справді цей ов...

А ви це знали? Навіщо при смаженні цибулі додавати соду та цукор

субота, 12 квітень 2025, 6:08

Обсмажена цибуля часто стає компонентом багатьох страв, тому важливо навчитися її смачно готувати. У досвідчених господинь є маса хитрощів, які допомагають зробити смажену цибулю неймовірно смачною. Тому при приготуванні страви кулінари додають деякі к...