Як смачно запекти молоду картоплю в духовці

Молода картопля у духовці: рецепт / unsplash

Молода картопля – це справжній хіт сезону, який полюбляє кожен із нас. Аби насолодитися ним на повну, потрібно знати лише декілька секретів.

Молода картопля з духовки – чудове доповнення до м'ясних і обідніх страв. У цієї страви просто неповторний смак та аромат, який точно повинен відчути кожен.

Рецепт запеченої молодої картоплі

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Чудовий гарнір / Фото marta-gotuje

Приготування:

  • Картоплю ретельно помийте, покладіть у каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
  • Злийте, додайте в каструлю олію і спеції та ретельно перемішайте.
  • Рівномірно перекладіть на деко, застелене папером для випікання, якщо залишилася олія, полийте нею картоплю. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25 – 30 хвилин, в залежності від розміру картоплі.

Як приготувати смачну картоплю

Обирайте картоплю однакового розміру. Перед приготуванням, відсортуйте її, щоб усунути всі м’які або пошкоджені плоди.

Молоду картоплю необхідно ретельно вимити щіткою або губкою під проточною водою. Не можна використовувати для цього жодних миючих засобів.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...