Як смачно запекти сало зі спеціями на новорічний стіл - рецепт від Євгена Клопотенка

Запечене сало - це справжній делікатес для всіх українців. Приготувати таку страву можна самому без зайвих зусиль і подавати до святкового столу як апетитну закуску. Головне, купити свіже та смачне сало, а також мати під рукою необхідні спеції. Шеф-кухар та знавець української кухні Євген Клопотенко поділився рецептом неймовірно смачного запеченого сала, передають Патріоти України.

Ви можете брати для запікання як чисте сало, так і черевину – сало з прорізом м'яса. Шматок сала потрібно нашпигувати часником, попередньо зануривши кожен зубчик у сіль. На 500 г сала вистачить 5 чубчиків часнику. Посоліть зверху сало, засипте його червоною паприкою та перцем. Запікайте сало у фользі 25 хвилин при 200 градусах. Євген Клопотенко радить запікати сало на режимі жару з конвенцією, якщо у вашій духовці є така опція.

Готове сало дістаньте з духовки та дайте охолонути до кімнатної температури. Потім наріжте делікатес тонкими скибками та подавайте як закуску. Запечене сало має тривалий термін придатності. Зберігайте його в пергаментному папері в холодильнику або морозилці. Таку страву можна готувати не лише на святковий стіл, а й на повсякденний. Пікантний смак сала зі спеціями підніме апетит та подарує насолоду.

А ви це знали? Скільки води потрібно пити щодня і чому це важливо

четвер, 18 грудень 2025, 18:45

Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...

Розставлено крапки над "і": Холестерин в яйцях - наскільки він шкідливий насправді

четвер, 18 грудень 2025, 17:45

Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...