
Запечене сало - це справжній делікатес для всіх українців. Приготувати таку страву можна самому без зайвих зусиль і подавати до святкового столу як апетитну закуску. Головне, купити свіже та смачне сало, а також мати під рукою необхідні спеції. Шеф-кухар та знавець української кухні Євген Клопотенко поділився рецептом неймовірно смачного запеченого сала, передають Патріоти України.
Ви можете брати для запікання як чисте сало, так і черевину – сало з прорізом м'яса. Шматок сала потрібно нашпигувати часником, попередньо зануривши кожен зубчик у сіль. На 500 г сала вистачить 5 чубчиків часнику. Посоліть зверху сало, засипте його червоною паприкою та перцем. Запікайте сало у фользі 25 хвилин при 200 градусах. Євген Клопотенко радить запікати сало на режимі жару з конвенцією, якщо у вашій духовці є така опція.
Готове сало дістаньте з духовки та дайте охолонути до кімнатної температури. Потім наріжте делікатес тонкими скибками та подавайте як закуску. Запечене сало має тривалий термін придатності. Зберігайте його в пергаментному папері в холодильнику або морозилці. Таку страву можна готувати не лише на святковий стіл, а й на повсякденний. Пікантний смак сала зі спеціями підніме апетит та подарує насолоду.
Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...
Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...