
Запечене сало - це справжній делікатес для всіх українців. Приготувати таку страву можна самому без зайвих зусиль і подавати до святкового столу як апетитну закуску. Головне, купити свіже та смачне сало, а також мати під рукою необхідні спеції. Шеф-кухар та знавець української кухні Євген Клопотенко поділився рецептом неймовірно смачного запеченого сала, передають Патріоти України.
Ви можете брати для запікання як чисте сало, так і черевину – сало з прорізом м'яса. Шматок сала потрібно нашпигувати часником, попередньо зануривши кожен зубчик у сіль. На 500 г сала вистачить 5 чубчиків часнику. Посоліть зверху сало, засипте його червоною паприкою та перцем. Запікайте сало у фользі 25 хвилин при 200 градусах. Євген Клопотенко радить запікати сало на режимі жару з конвенцією, якщо у вашій духовці є така опція.
Готове сало дістаньте з духовки та дайте охолонути до кімнатної температури. Потім наріжте делікатес тонкими скибками та подавайте як закуску. Запечене сало має тривалий термін придатності. Зберігайте його в пергаментному папері в холодильнику або морозилці. Таку страву можна готувати не лише на святковий стіл, а й на повсякденний. Пікантний смак сала зі спеціями підніме апетит та подарує насолоду.
Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...
Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...