Як смачно запекти сало зі спеціями на новорічний стіл - рецепт від Євгена Клопотенка

Запечене сало - це справжній делікатес для всіх українців. Приготувати таку страву можна самому без зайвих зусиль і подавати до святкового столу як апетитну закуску. Головне, купити свіже та смачне сало, а також мати під рукою необхідні спеції. Шеф-кухар та знавець української кухні Євген Клопотенко поділився рецептом неймовірно смачного запеченого сала, передають Патріоти України.

Ви можете брати для запікання як чисте сало, так і черевину – сало з прорізом м'яса. Шматок сала потрібно нашпигувати часником, попередньо зануривши кожен зубчик у сіль. На 500 г сала вистачить 5 чубчиків часнику. Посоліть зверху сало, засипте його червоною паприкою та перцем. Запікайте сало у фользі 25 хвилин при 200 градусах. Євген Клопотенко радить запікати сало на режимі жару з конвенцією, якщо у вашій духовці є така опція.

Готове сало дістаньте з духовки та дайте охолонути до кімнатної температури. Потім наріжте делікатес тонкими скибками та подавайте як закуску. Запечене сало має тривалий термін придатності. Зберігайте його в пергаментному папері в холодильнику або морозилці. Таку страву можна готувати не лише на святковий стіл, а й на повсякденний. Пікантний смак сала зі спеціями підніме апетит та подарує насолоду.

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...