Як смажити рибу і котлети без жирних бризок

Приготування їжі пов’язане не тільки зі смачними стравами, але й з краплями жиру та сміттям. Після реалізації того чи іншого рецепту, який вимагає чимало маніпуляцій, кухня потребує збирання, передають Патріоти України.

Подробиці

Особливо це стосується плити, де залишаються жирні бризки. Якщо їх не позбутися відразу, то згодом це зробити буде ще складніше.

Кришка не вирішує всіх проблем. По-перше, деякі рецепти вимагають її не використовувати. По-друге, під час смаження котлет або відбивних кришку все одно доведеться відкрити.

Є спосіб, який дозволить смажити курку, котлети, рибу, картоплю тощо з відкритою кришкою і при цьому не турбуватися про бризки.

Для цього потрібно взяти шматок пергаментного паперу діаметром сковороди і покласти на дно. Поверх її викладають продукти і смажать із відкритою кришкою та без бризок.

Є також спеціальна кришка із сіткою, яка не пропускає жир далі сковороди та випускає пару, тому страви виходять як при приготуванні з відкритою кришкою.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині замочують моркву у холодній воді

четвер, 19 червень 2025, 17:07

Свіжі овочі не завжди добре зберігаютья, навіть якщо зберігати їх у холодильнику. Часто вони в’януть, через що чистити їх стає важко, передають Патріоти України. Але господині знайшли вихід навіть із такої ситуації, завдяки чому дуже економлять і час, ...

Варто знати! Як правильно заморозити малину на зиму - буде мати гарний вигляд і смак

четвер, 19 червень 2025, 16:30

Літні ягоди – це не тільки про сезонні десерти, а й про запаси на зиму. Особливо якщо йдеться про малину. Вона ніжна, соковита й ароматна, але разом з тим дуже вибаглива в зберіганні. Часто після розморожування з красивих ягід залишається лише пюре. Ал...