Як варити макарони з допомогою хитрощів від італійських кулінарів

Макарони – страва, що є дуже популярною в Італії.

Макаронні вироби дуже популярні і у нашій країні, особливо полюбляють їх діти.

Однак дуже смачним гарнір виходить саме у кулінарів з Апеннінського півострова.

Подробиці

Чому італійська паста смачніша за гарнір, приготований кухарями з інших країн? Вся річ у певних хитрощах, про які потрібно пам’ятати при варінні страви.

Використовувати більше води

Італійські кухарі зазвичай варять макарони у величезній каструлі. Бажано, щоб цей посуд був розрахований як мінімум на шість літрів.

Вода має займати приблизно 75 відсотків каструлі. В іншому випадку макаронні вироби сильно розм’якшаться і набудуть надмірної липкості.

Трохи не доварити макарони

На упаковці макаронних виробів повинна бути інформація про тривалість варіння продукту, що рекомендується. Якщо ви знайшли це число, то заберіть від нього одну-дві хвилини.

Трохи недоварені макарони відрізняються цікавішим смаком і низьким глікемічним індексом. Таким чином гарнір буде корисним для організму.

Якщо ви хочете, щоб паста все ж таки дійшла до повної готовності, то «заправте» перекладену в тарілку недоварену страву гарячим соусом.

Є секрет! Як прискорити варіння м’яса птиці і зробити його ніжнішим

субота, 31 травень 2025, 11:12

Приготування м’яса птиці забирає багато часу. На жаль, довге очікування не завжди винагороджується отриманням смачної страви. Досить трохи помилитися із тривалістю варіння, і м’ясо вийде жорстким та несмачним, передають Патріоти України. У кожного кулі...

А ви це знали? Знежирений, 5% чи 9% - ось який кисломолочний сир найбільш корисний і чому

субота, 31 травень 2025, 10:57

Кисломолочний сир сприяє зміцненню здоров'я та поліпшенню фізичної форми, він багатий на тваринні білки, що містять повний спектр амінокислот, необхідних для росту м’язів. Крім того, у складі сиру є вуглеводи, які забезпечують енергією, а також залізо,...