Як варити макарони з допомогою хитрощів від італійських кулінарів

Макарони – страва, що є дуже популярною в Італії.

Макаронні вироби дуже популярні і у нашій країні, особливо полюбляють їх діти.

Однак дуже смачним гарнір виходить саме у кулінарів з Апеннінського півострова.

Подробиці

Чому італійська паста смачніша за гарнір, приготований кухарями з інших країн? Вся річ у певних хитрощах, про які потрібно пам’ятати при варінні страви.

Використовувати більше води

Італійські кухарі зазвичай варять макарони у величезній каструлі. Бажано, щоб цей посуд був розрахований як мінімум на шість літрів.

Вода має займати приблизно 75 відсотків каструлі. В іншому випадку макаронні вироби сильно розм’якшаться і набудуть надмірної липкості.

Трохи не доварити макарони

На упаковці макаронних виробів повинна бути інформація про тривалість варіння продукту, що рекомендується. Якщо ви знайшли це число, то заберіть від нього одну-дві хвилини.

Трохи недоварені макарони відрізняються цікавішим смаком і низьким глікемічним індексом. Таким чином гарнір буде корисним для організму.

Якщо ви хочете, щоб паста все ж таки дійшла до повної готовності, то «заправте» перекладену в тарілку недоварену страву гарячим соусом.

Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...

Впливають на мозок! Вчені пояснили, чому ми залежні від шкідливих продуктів

субота, 23 серпень 2025, 9:39

Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...