
Багато хто любить цю страву, яку називають смачною, ситною і вкрай практичною. Вони швидко варяться і довго зберігаються у морозилці. Є п’ять корисних порад, які допоможуть приготувати найкращі пельмені у житті, передають Патріоти України.
Насамперед слід пам’ятати, що пельмені варяться 5-7 хвилин після випливання на поверхню окропу. Слід використовувати 1,5 л води на 500 г пельменів із м’ясом. Можна використовувати ще більше води, тоді ймовірність того, що вони злипнуться, наблизиться до нуля.
У каструлю набирають 1,5-2 л води, потім додають туди 2-3 сухого лаврового листа та 2-3 горошини перцю, солять за смаком (приблизно 1-1,5 ч. л.).
Після закипання у воду поміщають 500 г заморожених пельменів і постійно акуратно помішують для того, щоб вони не злиплися в одну кулю. Після того, як пельмені спливуть на поверхню води, слід зменшити вогонь до мінімуму. Варять 5-7 хвилин залежно від розміру пельменів. Потім дістають шумівкою або виливають вміст каструлі в друшляк.
У тарілку для кращого смаку додають добрий шмат вершкового масла, а мелений перець покращить страву ще більше. Щоб пельмені не злиплися, їх не слід розморожувати. Для повної впевненості додають 1 ст. л. олії в киплячу воду.
Є безліч варіацій подачі пельменів:
Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...
Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...