Як варити пельмені, щоб вони не розвалилися і не злиплися - кулінарна хитрість

Навіть у досвідчених кулінарів трапляються труднощі з варінням пельменів: вироби злипаються в один великий ком, або розвалюються на тісто і фарш. Називаємо 4 кулінарних трюки, завдяки яким пельмені завжди виходять соковитими і вдалими, передають Патріоти України.

Замочіть пельмені

Щоб пельмені були соковитими після варіння, їх можна замочити перед приготуванням. Викладіть їх у воду кімнатної температури і залиште на 2 хвилини. Потім перекладіть в киплячу підсолену воду і варіть до готовності.

Влийте соняшникову олію

Після додавання пельменів в воду влийте в каструлю 2 столові ложки соняшникової олії. І не забувайте помішувати пельмені при варінні. Тоді вони точно не злипнуться. Трюк корисний і при приготуванні вареників.

Зменшіть вогонь

Після того, як пельмені спливли на поверхню води, зменшіть вогонь під каструлею. Тоді вироби не розваляться після варіння. Час приготування при такому способі збільшиться.

Додайте холодну воду

Як тільки вода з пельменями почала кипіти, долийте в каструлю склянку холодної води. Після цього варіть вироби ще 5-6 хвилин. Пельмені після варіння будуть ідеальної консистенції: щільні і соковиті. Холодна вода також зберігає естетичний вигляд пельменів: тісто не тріскається.

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...