Навіть у досвідчених кулінарів трапляються труднощі з варінням пельменів: вироби злипаються в один великий ком, або розвалюються на тісто і фарш. Називаємо 4 кулінарних трюки, завдяки яким пельмені завжди виходять соковитими і вдалими, передають Патріоти України.
Щоб пельмені були соковитими після варіння, їх можна замочити перед приготуванням. Викладіть їх у воду кімнатної температури і залиште на 2 хвилини. Потім перекладіть в киплячу підсолену воду і варіть до готовності.
Після додавання пельменів в воду влийте в каструлю 2 столові ложки соняшникової олії. І не забувайте помішувати пельмені при варінні. Тоді вони точно не злипнуться. Трюк корисний і при приготуванні вареників.
Після того, як пельмені спливли на поверхню води, зменшіть вогонь під каструлею. Тоді вироби не розваляться після варіння. Час приготування при такому способі збільшиться.
Як тільки вода з пельменями почала кипіти, долийте в каструлю склянку холодної води. Після цього варіть вироби ще 5-6 хвилин. Пельмені після варіння будуть ідеальної консистенції: щільні і соковиті. Холодна вода також зберігає естетичний вигляд пельменів: тісто не тріскається.
Високий кров'яний тиск - це те, що не можна ігнорувати. Якщо його не лікувати, високий кров'яний тиск (або гіпертонія) може призвести до великої кількості серйозних проблем зі здоров'ям, від атеросклерозу до пошкодження головного мозку, пише HealthDige...
Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...