Як варити пельмені, щоб вони не розвалилися і не злиплися - кулінарна хитрість

Навіть у досвідчених кулінарів трапляються труднощі з варінням пельменів: вироби злипаються в один великий ком, або розвалюються на тісто і фарш. Називаємо 4 кулінарних трюки, завдяки яким пельмені завжди виходять соковитими і вдалими, передають Патріоти України.

Замочіть пельмені

Щоб пельмені були соковитими після варіння, їх можна замочити перед приготуванням. Викладіть їх у воду кімнатної температури і залиште на 2 хвилини. Потім перекладіть в киплячу підсолену воду і варіть до готовності.

Влийте соняшникову олію

Після додавання пельменів в воду влийте в каструлю 2 столові ложки соняшникової олії. І не забувайте помішувати пельмені при варінні. Тоді вони точно не злипнуться. Трюк корисний і при приготуванні вареників.

Зменшіть вогонь

Після того, як пельмені спливли на поверхню води, зменшіть вогонь під каструлею. Тоді вироби не розваляться після варіння. Час приготування при такому способі збільшиться.

Додайте холодну воду

Як тільки вода з пельменями почала кипіти, долийте в каструлю склянку холодної води. Після цього варіть вироби ще 5-6 хвилин. Пельмені після варіння будуть ідеальної консистенції: щільні і соковиті. Холодна вода також зберігає естетичний вигляд пельменів: тісто не тріскається.

Все просто! Як легко почистити варені яйця

неділя, 26 жовтень 2025, 17:48

Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України. Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. ...

Хочете жити довго та бути здоровими? Включіть ці продукти в раціон вже сьогодні

неділя, 26 жовтень 2025, 17:14

Секрет довгого життя може ховатися у вашому харчуванні. Доктор Тадеуш Олещук стверджує, що п’ять простих і доступних продуктів реально підтримують здоров’я і можуть уповільнити процес старіння, передають Патріоти України. Серед них:. Буряк — багатий кл...