Як врятувати пересолену рибу: Є хитрощі, про які багато хто не знає

Багатьом подобається подавати як закуску або навіть основну страву солону рибу, передають Патріоти України.

Такий спосіб приготування риби багатьом приходиться до смаку. Проте чи всі господині солять продукт самостійно. Деколи простіше купити вже готовий варіант. Однак варто бути готовими до того, що така риба виявиться надто солоною.

Подробиці

Як можна виправити ситуацію

Якщо риба відносно нормальна і лише злегка пересолена, можна просто помити її під потоком води. Це дозволить забрати зайву сіль. Також можна вимочити рибу в ємності із звичайною водою. Час залежить від того, якого результату ви чекаєте. Однак варто розуміти, що тривале вимочування може не найкраще позначитися на текстурі та смаку продукту.

Молоко

Дуже простий та ефективний метод, який допоможе не лише позбавити рибу від надлишку солі, а й допоможе зберегти апетитну текстуру. Рибу краще почистити та відправити у миску з молоком на 20-40 хвилин. Пам’ятайте, що молоко повинно бути холодним.

Лимонна вода

Розведіть у холодній рідині кілька ложок лимонного соку та розмішайте. Після цього можна відправляти в маринад отриману рибу. Завдяки цьому способу продукт стане не тільки менш солоним, але й смачнішим.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...