
Напевно, багато гурманів, які знайомі з національною українською кухнею, знають, що сало вважається унікальним та корисним продуктом, передають Патріоти України.
Однак не всі з нас, відвідуючи ринок, впевнені у питанні, як вибрати сало, не тільки щоб воно відповідало всім вимогам кухні, але і для того, щоб зберігалося якомога довше.
Адже, як відомо, сало не швидко псується, а значить, на вашому столі це гідна альтернатива магазинним паштетам і різним ковбасам.
Давайте разом запам’ятаємо кілька елементарних правил, завдяки яким у вас вдома буде не тільки найапетитніше і найсмачніше сало, але ви зможете і всіх своїх гостей здивувати грамотно вибраним і засоленим продуктом:
- Краще купувати сало на ринку, де постійно продають свіжі фермерські продукти з найближчих місцевих господарств.
- Логічно, якщо продавець на ринку продає ще й свиняче м’ясо і різні специфічні субпродукти, то це не перекупник, і товар у нього досить свіжий.
- Також все сало має пройти лабораторні дослідження на тому ж ринку, що підтверджує його придатність до споживання.
- Особливо важливо знати, що сало, яке продається на ринку, пройшло лабораторний контроль у літній період року, коли на вулиці стоїть спека і продукти мають властивість дуже швидко псуватися.
- Далі варто визначитися, для яких цілей вам необхідне сало і з якої частини свині купити краще.
- Найдорожчий і естетично красивий продукт – це підчеревок, або сало, яке знаходиться у кожної свині безпосередньо на черевці, його ще називають “генеральським”.
- Підчеревок через максимальну кількість м’яса можна не тільки солити про запас, але і готувати в духовці.
- Інші види сала вважаються дешевшими і тоншими. Також сало, як правило, має різну товщину шкурки, максимум 6 мм, яка повинна бути добре обсмалена.
- Якісне сало обов’язково має бути обпалене і навіть злегка прокопчене у сирому вигляді зовні. А хороший продукт визначається тим, наскільки швидко шкірка відстає від прошарку жиру.
- Також не варто відмовлятися від проби сала на ринку у сирому вигляді. Справжні поціновувачі сала тільки так можуть визначити його м’якість, смак та свіжість. А також шляхом дегустації можна зрозуміти, чи варто знижувати ціну сала і торгуватися з продавцем на ринку!
Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...
Багато хто чув, що після 30 років молоко нібито шкідливе і його слід уникати. Насправді це міф. Дорослі можуть сміливо включати молочні продукти у свій раціон, якщо у них немає лактозної непереносимості або алергії на білок, передають Патріоти України....