Як вибрати сало - не всі господині знають цей трюк

Напевно, багато гурманів, які знайомі з національною українською кухнею, знають, що сало вважається унікальним та корисним продуктом, передають Патріоти України.

Однак не всі з нас, відвідуючи ринок, впевнені у питанні, як вибрати сало, не тільки щоб воно відповідало всім вимогам кухні, але і для того, щоб зберігалося якомога довше.

Адже, як відомо, сало не швидко псується, а значить, на вашому столі це гідна альтернатива магазинним паштетам і різним ковбасам.

Давайте разом запам’ятаємо кілька елементарних правил, завдяки яким у вас вдома буде не тільки найапетитніше і найсмачніше сало, але ви зможете і всіх своїх гостей здивувати грамотно вибраним і засоленим продуктом:

  • Краще купувати сало на ринку, де постійно продають свіжі фермерські продукти з найближчих місцевих господарств.
  • Логічно, якщо продавець на ринку продає ще й свиняче м’ясо і різні специфічні субпродукти, то це не перекупник, і товар у нього досить свіжий.
  • Також все сало має пройти лабораторні дослідження на тому ж ринку, що підтверджує його придатність до споживання.
  • Особливо важливо знати, що сало, яке продається на ринку, пройшло лабораторний контроль у літній період року, коли на вулиці стоїть спека і продукти мають властивість дуже швидко псуватися.
  • Далі варто визначитися, для яких цілей вам необхідне сало і з якої частини свині купити краще.
  • Найдорожчий і естетично красивий продукт – це підчеревок, або сало, яке знаходиться у кожної свині безпосередньо на черевці, його ще називають “генеральським”.
  • Підчеревок через максимальну кількість м’яса можна не тільки солити про запас, але і готувати в духовці.
  • Інші види сала вважаються дешевшими і тоншими. Також сало, як правило, має різну товщину шкурки, максимум 6 мм, яка повинна бути добре обсмалена.
  • Якісне сало обов’язково має бути обпалене і навіть злегка прокопчене у сирому вигляді зовні. А хороший продукт визначається тим, наскільки швидко шкірка відстає від прошарку жиру.
  • Також не варто відмовлятися від проби сала на ринку у сирому вигляді. Справжні поціновувачі сала тільки так можуть визначити його м’якість, смак та свіжість. А також шляхом дегустації можна зрозуміти, чи варто знижувати ціну сала і торгуватися з продавцем на ринку!
Джерело: ПростоВей

Що не можна змішувати з молоком - багато господинь про це навіть не здогадується

вівторок, 15 квітень 2025, 18:12

Звісно, що корисно знати які продукти можна поєднувати, а які ні. Справа не лише у смаку, а й у можливих шлункових проблемах. Ви, мабуть, пам’ятаєте поради своїх бабусь не поєднувати кисле з молоком? Варто дізнатися більше про цю тему, передають Патріо...

Ідеальна пропорція: Скільки потрібно додати солі на 1 кг фаршу для котлет

вівторок, 15 квітень 2025, 17:09

Котлети – це універсальна м’ясна страва, яка відмінно підійде для обіду або вечері. Основний плюс полягає в тому, що вона чудово поєднується з різними гарнірами та овочевими салатами, передають Патріоти України. Крім того, готуються котлети дуже просто...