Як вибрати сало - не всі господині знають цей трюк

Напевно, багато гурманів, які знайомі з національною українською кухнею, знають, що сало вважається унікальним та корисним продуктом, передають Патріоти України.

Однак не всі з нас, відвідуючи ринок, впевнені у питанні, як вибрати сало, не тільки щоб воно відповідало всім вимогам кухні, але і для того, щоб зберігалося якомога довше.

Адже, як відомо, сало не швидко псується, а значить, на вашому столі це гідна альтернатива магазинним паштетам і різним ковбасам.

Давайте разом запам’ятаємо кілька елементарних правил, завдяки яким у вас вдома буде не тільки найапетитніше і найсмачніше сало, але ви зможете і всіх своїх гостей здивувати грамотно вибраним і засоленим продуктом:

  • Краще купувати сало на ринку, де постійно продають свіжі фермерські продукти з найближчих місцевих господарств.
  • Логічно, якщо продавець на ринку продає ще й свиняче м’ясо і різні специфічні субпродукти, то це не перекупник, і товар у нього досить свіжий.
  • Також все сало має пройти лабораторні дослідження на тому ж ринку, що підтверджує його придатність до споживання.
  • Особливо важливо знати, що сало, яке продається на ринку, пройшло лабораторний контроль у літній період року, коли на вулиці стоїть спека і продукти мають властивість дуже швидко псуватися.
  • Далі варто визначитися, для яких цілей вам необхідне сало і з якої частини свині купити краще.
  • Найдорожчий і естетично красивий продукт – це підчеревок, або сало, яке знаходиться у кожної свині безпосередньо на черевці, його ще називають “генеральським”.
  • Підчеревок через максимальну кількість м’яса можна не тільки солити про запас, але і готувати в духовці.
  • Інші види сала вважаються дешевшими і тоншими. Також сало, як правило, має різну товщину шкурки, максимум 6 мм, яка повинна бути добре обсмалена.
  • Якісне сало обов’язково має бути обпалене і навіть злегка прокопчене у сирому вигляді зовні. А хороший продукт визначається тим, наскільки швидко шкірка відстає від прошарку жиру.
  • Також не варто відмовлятися від проби сала на ринку у сирому вигляді. Справжні поціновувачі сала тільки так можуть визначити його м’якість, смак та свіжість. А також шляхом дегустації можна зрозуміти, чи варто знижувати ціну сала і торгуватися з продавцем на ринку!
Джерело: ПростоВей

Несподіваний ефект! Вчені заявили, що кава підвищує гостроту зору

середа, 17 грудень 2025, 13:10

Чашка ароматної кави вранці для багатьох людей є одним з перевірених способів розпочати день. Вчені виявили, що кофеїн покращує пильність та реакцію, передають Патріоти України. Крім того, у дослідженнях канадських вчених йдеться про те, що кофеїн спри...

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...