Напередодні осінньо-зимового сезону чимало господинь намагаються зробити різні заготовки. І якщо ви вже закрили смачні помідори по-португальськи, радимо також зробити пікантний томатний сік, передають Патріоти України.
Інгредієнти: помідори (3 кг), кухонна сіль (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), гвоздика (10 шт.).
Приготування:
Для приготування томатного соку необхідно взяти м'ясисті помідори. Промиваємо їх під проточною водою, вирізаємо місця кріплення плодоніжки і розрізаємо на четвертинки.
Пропускаємо помідори через м'ясорубку. Виливаємо отриману масу в каструлю і ставимо її на плиту. Нагріваємо на повільному вогні й одночасно пюріруємо за допомогою погружного блендера.
Доводимо томатну масу до кипіння, потім зменшуємо вогонь, засипаємо сіль, цукор, зерна гвоздики. Уварюємо сік - на це має піти 15-20 хвилин.
На поверхні повинна утворюватися біла піна, коли її вже не буде - сік можна знімати з вогню і розливати в скляні банки.
Стерилізуємо банки і кришки. Пластикові кришки вимиваємо і обдаємо окропом, а металеві кип'ятимо в каструлі з водою протягом 8-10 хвилин. Банки промиваємо у воді з содою або натуральним миючим засобом, а потім стерилізуємо в мікрохвильовій печі. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин.
Розливаємо томатний сік у стерильні банки, закачуємо або закручуємо їх кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо до повного охолодження. Потім прибираємо в темне прохолодне місце, а взимку насолоджуємося смаком.
Печену картоплю можна готувати протягом року і подавати як гарнір до м’яса або риби. Страва дуже корисна, ситна і сподобається кожному, впевнена фудблогерка Світлана Климовська. Приготування:. На сковороді розігріти оливкову олію, викласти листочки шав...
Сильні та пишні пасма - це мрія кожного, але ми всі знаємо, що досягти її нелегко. Це тому, що стійкий ріст волосся залежить від таких факторів, як вік, генетика та зміни навколишнього середовища. Дещо є поза нашим контролем, але є й те, на що ми можем...