
Напередодні осінньо-зимового сезону чимало господинь намагаються зробити різні заготовки. І якщо ви вже закрили смачні помідори по-португальськи, радимо також зробити пікантний томатний сік, передають Патріоти України.
Інгредієнти: помідори (3 кг), кухонна сіль (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), гвоздика (10 шт.).
Приготування:
Для приготування томатного соку необхідно взяти м'ясисті помідори. Промиваємо їх під проточною водою, вирізаємо місця кріплення плодоніжки і розрізаємо на четвертинки.
Пропускаємо помідори через м'ясорубку. Виливаємо отриману масу в каструлю і ставимо її на плиту. Нагріваємо на повільному вогні й одночасно пюріруємо за допомогою погружного блендера.
Доводимо томатну масу до кипіння, потім зменшуємо вогонь, засипаємо сіль, цукор, зерна гвоздики. Уварюємо сік - на це має піти 15-20 хвилин.
На поверхні повинна утворюватися біла піна, коли її вже не буде - сік можна знімати з вогню і розливати в скляні банки.
Стерилізуємо банки і кришки. Пластикові кришки вимиваємо і обдаємо окропом, а металеві кип'ятимо в каструлі з водою протягом 8-10 хвилин. Банки промиваємо у воді з содою або натуральним миючим засобом, а потім стерилізуємо в мікрохвильовій печі. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин.
Розливаємо томатний сік у стерильні банки, закачуємо або закручуємо їх кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо до повного охолодження. Потім прибираємо в темне прохолодне місце, а взимку насолоджуємося смаком.

Бажання з’їсти щось солоне може бути не просто звичкою, а сигналом від організму про певний дисбаланс. Лікарі пояснюють, що тяга до солоного часто свідчить про приховані проблеми або нестачу важливих речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача натр...
Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...