Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України.

А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти. За цим рецептом можна робити як скумбрію, так і оселедець. В магазині переважно продають саме солені оселедці, тому спробуйте все ж таки замаринувати скумбрію.

Інгредієнти

  • скумбрія — дві риби;
  • вода — 0,5 л;
  • сіль — 2 ст.л.;
  • цукор —1 ст.л.;
  • оцет — 0,5 ч.л.;
  • олія — 2 ст.л.
  • лаврове листя — 5 шт.;
  • духмяний перець;
  • чорний перець горошком.

Як приготувати

Рибу помийте, почистіть, відріжте голову. Вона має бути охолоджена та свіжа. Якщо риба заморожена, покладіть її у пакет та відправте в холодильник до повного розморожування. Видаліть чорну плівку. Якщо цього не зробити, вона буде гірчити.

Зваріть маринад з води, цукру, солі, олії. Все треба довести до кипіння та дати охолонути. Додайте потім оцет. Маринад готовий. Він помірно солений. Якщо ви хочете, щоб маринад був кисліший чи солоніший, тоді збільшіть кількість відповідних інгредієнтів — солі чи оцту.

Рибу покладіть у скляну банку, залийте маринадом. Додайте декілька духмяних перців — 5-6 штук, 6-10 штук чорного перцю горошком та лаврове листя. Поставте в холодильник. Через 24 години можна знімати пробу. Це дуже смачно. Скибка хлібу та шматок скумбрії — неймовірне задоволення.

А ви це знали? Чому лікарі рекомендують їсти цибулю щодня

вівторок, 4 березень 2025, 18:44

Якщо включити цибулю до свого раціону, можна зміцнити здоров’я і захистити організм від багатьох захворювань, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей овоч містить антиоксиданти та фітонутрієнти, тому здатен захистити від раку, зміцнити імун...

Як відрізнити справжнє вершкове масло від фальсифікату

вівторок, 4 березень 2025, 13:08

Щоб відрізнити справжнє вершкове масло від фальсифікату, зверніть увагу на такі ознаки, передають Патріоти України. На упаковці має бути написано «Масло вершкове» та зазначена жирність не менше 72,5% (оптимально 82,5%). Висновок: найкращий спосіб пере...