Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України.

А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти. За цим рецептом можна робити як скумбрію, так і оселедець. В магазині переважно продають саме солені оселедці, тому спробуйте все ж таки замаринувати скумбрію.

Інгредієнти

  • скумбрія — дві риби;
  • вода — 0,5 л;
  • сіль — 2 ст.л.;
  • цукор —1 ст.л.;
  • оцет — 0,5 ч.л.;
  • олія — 2 ст.л.
  • лаврове листя — 5 шт.;
  • духмяний перець;
  • чорний перець горошком.

Як приготувати

Рибу помийте, почистіть, відріжте голову. Вона має бути охолоджена та свіжа. Якщо риба заморожена, покладіть її у пакет та відправте в холодильник до повного розморожування. Видаліть чорну плівку. Якщо цього не зробити, вона буде гірчити.

Зваріть маринад з води, цукру, солі, олії. Все треба довести до кипіння та дати охолонути. Додайте потім оцет. Маринад готовий. Він помірно солений. Якщо ви хочете, щоб маринад був кисліший чи солоніший, тоді збільшіть кількість відповідних інгредієнтів — солі чи оцту.

Рибу покладіть у скляну банку, залийте маринадом. Додайте декілька духмяних перців — 5-6 штук, 6-10 штук чорного перцю горошком та лаврове листя. Поставте в холодильник. Через 24 години можна знімати пробу. Це дуже смачно. Скибка хлібу та шматок скумбрії — неймовірне задоволення.

Ви будете здивовані! Як приготувати вінегрет значно швидше і смачніше

четвер, 31 жовтень 2024, 23:10

Вінегрет – дуже корисний салат з поживних осінніх овочів. Всі його компоненти дуже доступні та смачні. І тут, звісно ж, немає майонезу, лише рослинна олія. Але окрім традиційного відварювання всіх компонентів можна скористатись іншим методом, передають...

Смакота! Як засолити сало, щоб воно вийшло м’яким та ароматним

четвер, 31 жовтень 2024, 18:10

Сало буде м’яким та дуже смачним, якщо звернути увагу на гарячий метод приготування. Процес досить простий, передають Патріоти України. Спочатку сало слід нарізати на великі шматки, а потім залити водою. Варити продукт потрібно до трьох хвилин. Потім д...