Як заморозити малину, щоб зберегти всі смакові якості

Заморожування ягід вирішує багато проблем – цукру потрібно не так багато, метушня із закатками теж відпадає. Головне, щоб місця у морозилці вистачило. Однак сипати все поспіль у пакети без розбору не варто. Деякі ягоди без знань краще не заморожувати, передають Патріоти України.

Подробиці

Секрети заморозки малини

Ця ягода тендітна, і чим вона стигліша, тим коротший термін її зберігання. До того ж, нерідко постає питання: а чи потрібно мити ягоду перед обробкою?Якщо з варінням варення все зрозуміло – малину не миють, то що робити при заморожуванні?За умовчанням діє одне просте правило – миють тільки ті ягоди, що були придбані на ринку або в магазині. Зібрану в лісі або на власному обійсті ягоду обробляють відразу, лише перебравши від сміття.

Як помити малину

Для цього ягоди перекладають у друшляк і ненадовго занурюють його в миску з холодною водою.Якщо мити малину під проточною водою, вона, швидше за все, розвалиться. Потім ягоди викладають на паперові рушники та сушать кілька годин.

Як заморожувати малину

Краще залишити осторонь целофанові пакети та скористатися пластиковими контейнерами. У них ягоди точно збережуться цілими. Щоб вони не злиплися під час заморозки, спочатку кожну окремо від іншої викладають на дошку і поміщають в морозилку. Через кілька годин її перекладають у контейнер.

Але набагато простіше перетерти ягоду виделкою і, додавши до смаку цукор, розлити суміш контейнерами. Після розморожування смак такої заготівлі ні чим не відрізняється від того, що щойно зроблений зі свіжої малини.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...